Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Akademiska vårdutbildningar

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) innebär att högskolor och universitet förlägger en viss del av utbildningen i vårdverk­samheten.

Skaraborgs Sjukhus har ett nära samarbete med Högskolan i Skövde och en stor del av den kliniska utbildningen är förlagd till SkaS Skövde. I mån av plats erbjuder vi också övriga lärosäten VFU.

Den verksamhetsförlagda utbildningen för akademiska ut­bildningar regleras i ett avtal mellan Västra Götalands­regionen (VGR), Högskolan i Skövde, Göteborgs Universi­tet, Högskolan i Borås och Högskolan Väst. Avtalet omfattar arbetsterapeut-, audionom-, barnmorske-, biomedicinsk analytiker-, dietist-, fysioterapeut-, sjuksköterske-, specialist­sjuksköterske- och röntgensjuksköterskeprogrammet.

Om du studerar vid ett lärosäte som inte omfattas av vårt avtal inom VGR, be din VFU-samordnare skicka en förfrågan till SkaS studierektor Anne Gustafsson anne.a.gustafsson@vgregion.se

VFU Högskolan i Skövde

Kontaktuppgifter

Utvärdering


Senast uppdaterad: 2019-12-20 11:19