Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Infektionsmottagning, Skövde

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Sjuksköterska
måndag - fredag
8:15 - 11:00
Sjuksköterska
måndag - fredag
13:15 - 15:00

Vaccinationsmottagning
Telefonnummer:
0500-43 23 65

Telefontid:
tis: 08:15 - 10:00
fre: 08:15 - 10:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Besöksadress

Lövängsvägen 10 B
549 49 Skövde

På infektionsmottagningen tar vi emot dig som behöver akut eller planerad infektionssjukvård eller behandling. Vi tar bland annat emot dig som har kronisk hepatit C, hepatit B, hiv eller en immunbristsjukdom.

Här vårdar vi dig som har ett infektionstillstånd som på grund av smittsamhet eller svårighetsgrad inte kan tas om hand på vårdcentral eller på andra enheter inom sjukhuset.

Vi tar hand om akuta infektionssjukdomar och erbjuder planerad verksamhet, till exempel infektionsutredningar, hiv- och hepatitmottagning samt utredningar vid immunbristsjukdom.

På infektionsmottagningen ger vi även telefonrådgivning till allmänhet och vårdcentraler. Telefonrådgivningen sker främst av sjuksköterskor som vid behov rådgör med läkare.

Förutom arbete på mottagning och avdelning finns våra läkare även som konsulter till vårdavdelningarna på sjukhuset. Läkarna har också ett nära samarbete med smittskyddsenheten och enheten för vårdhygien.

Söka vård hos oss

För ett besök hos oss behöver du en remiss från din vårdcentral eller annan vårdgivare. Du kan också skriva en egen vårdbegäran – en så kallad egenremiss. Rådgör i dessa fall med oss via telefon.

Alla remisser bedöms av specialist.

För tidsbokning, telefontid till läkare eller allmän rådgivning kan du kontakta mottagningen via telefon. Du kan också kontakta vår kurator på telefonnummer 0500-43 26 22 eller medicinsk sekreterare på telefonnummer 0500-43 23 50.

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till ditt besök på sjukhuset checkar du in och betalar via mobiltelefonen på vgregion.se/checkin. Det går även att anmäla sig och betala i mottagningens reception. Därefter är du välkommen att sitta ner i mottagningens väntrum, så kommer personalen och tar emot dig.

Ingång till infektionsmottagningen finns på baksidan av sjukhuset, entré G.

Om du uteblir eller ombokar/avbokar ditt besök mindre än 24 timmar innan avtalad tid, får du betala en patientavgift. Det gäller även om du har frikort.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med din kallelse.
  • Ta med giltig fotolegitimation.
  • Ta med eventuell medicinlista som du har fått av din läkare. Den kan också hämtas från 1177 Vårdguidens e-tjänster.
  • Ta med eventuellt högkostnadskort eller frikort.
  • Kom ihåg att läsa igenom informationen i kallelsen innan ditt besök.
  • Lämna värdesaker, smycken och större summor pengar hemma.
  • Tänk på att inte använda parfym eller ta med blommor till mottagningen, vissa av våra patienter är känsliga för starka dofter.
  • Hela sjukhusområdet är rökfritt.

Vi som arbetar här

På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, kurator och medicinska sekreterare.

Ansvariga för mottagningen

Eva Ottosson, enhetschef


Senast uppdaterad: 2023-10-27 15:29