Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Neonatalvård i hemmet, Skövde

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besöksadress

Lövängsvägen 1
549 49 Skövde

Efter en tid på sjukhus kan du som förälder uppskatta att kunna gå hem med neonatalvård i hemmet. Barnet vårdas då hemma av er föräldrar, med råd och stöd av personal som kommer på hembesök utifrån familjens individuella behov, innan det är dags att skrivas ut helt och hållet.

Neonatalvård i hemmet kan erbjudas när barnet är tillräckligt moget och ni som föräldrar samtidigt känner er redo att åka hem, trots att barnet har kvar vissa omvårdnadsbehov, till exempel sondmatning.

Vid ditt besök hos oss

Vi åker hem till familjer i hela Skaraborg, dagtid, måndag till fredag. Vi anpassar besöket efter varje familjs behov.

Tänk på att när familjen är inskriven i neontalvård i hemmet kan båda föräldrar ta ut tillfällig föräldrapenning och spara de vanliga föräldradagarna tills barnet är utskrivet.

Vi som arbetar här

Här arbetar barnsjuksköterskor och barnsköterskor. Det är vi som åker hem till familjen. Vid behov har vi våra barnläkare knutna till oss.

Ansvariga för mottagningen

Sofia Lans, enhetschef

Vill du veta mer?

Du hittar mer information på sidan Graviditet och förlossning.


Senast uppdaterad: 2021-09-20 10:48