Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Urologiavdelning, Skövde

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Besökstider

måndag - söndag
14:00 - 20:00

Besöksadress

Lövängsvägen 1
549 49 Skövde

På urologiavdelningen vårdar vi dig som har en sjukdom i de övre eller nedre urinvägarna, oavsett kön. Vi vårdar även dig som har en sjukdom i något av de manliga könsorganen.

Ungefär hälften av alla vårdtillfällen på avdelningen är akuta inläggningar, då vi bland annat vårdar dig som har en akut åkomma som njurstenanfall, urinstämma, urinvägsblödningar, njur- och urinvägsinfektion, men även dig med cancersmärta.

De vanligaste sjukdomarna som behandlas vid planerad slutenvård hos oss är tumörsjukdom i njure, urinledare, urinblåsa, prostata eller testikel samt avflödeshinder för urinen, till exempel på grund av godartad prostataförstoring, blåsrubbningar eller njursten.

Din vistelse hos oss

Om du kommer till oss för en planerad inläggning blir du kallad till inskrivningssamtal veckan innan din planerade vistelse. Information om vart du ska gå och vad som kommer att ske under inskrivningsdagen, får du hemskickat tillsammans med kallelsen. Där finns även telefonnummer som du kan ringa om du har några frågor.

På inskrivningsdagen anmäler du dig och betalar i receptionen vid sjukhusets entréhall och går sedan till avdelningen. Du kommer då att få träffa inskrivningssjuksköterska, avdelningsläkare samt narkosläkare. Vid vissa större operationer får du även information av en sjukgymnast/fysioterapeut som du då också får träffa på inskrivningsdagen.

Behandlingstiden ser olika ut beroende vad du ska behandlas för. Information om det får du vid inskrivningsdagen.

På alla patientrum finns tv. Det finns också möjlighet att surfa kostnadsfritt via det trådlösa nätverket VGR Publikt. Du får ha med dig din mobiltelefon, dator eller surfplatta om du vill, men vi är tacksamma om du i så fall stänger av ljudet. Vissa regler gäller dock, bland annat om du har smärtlindring som regleras av en pump efter din operation, eftersom pumpen då kan störas. Prata med personalen om du är osäker på vad som gäller.

På avdelningen finns även ett gemensamt dagrum med tv med ett begränsat antal kanaler.

Besök av närstående

Vi har besökstid alla dagar klockan 14.00–20.00. Om besök önskas utöver ordinarie besökstid, kontakta avdelningen för att se om det är möjligt. Vi ber även dig som närstående att visa hänsyn till de andra patienterna och personalen.

Checklista inför din vistelse

 • Ta med din kallelse.
 • Ta med giltig fotolegitimation.
 • Ta med eventuell medicinlista som du har fått av din läkare. Den kan också hämtas från 1177 Vårdguidens e-tjänster.
 • Ta med eventuella mediciner.
 • Ta med eventuellt högkostnadskort eller frikort.
 • Ta med ifylld hälsodeklaration.
 • Kom ihåg att läsa igenom informationen i kallelsen innan ditt besök.
 • Ta med hygienartiklar.
 • Ta gärna med dig ett par stadiga, bekväma skor eller innetofflor.
 • Lämna värdesaker, smycken och större summor pengar hemma.
 • Tänk på att inte använda parfym eller ta med blommor till avdelningen, vissa av våra patienter är känsliga för starka dofter.
 • Hela sjukhusområdet är rökfritt.

Vi som arbetar här

På avdelningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, avdelningsläkare, överläkare, uroterapeuter och medicinska sekreterare.

Ansvariga för avdelningen

Anna-Lena Broberg, enhetschef


Senast uppdaterad: 2021-11-08 14:24