Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Arbetsterapi och fysioterapi

fyra kvinnliga fysioterapeuter studsar färgglada bollar i marken

Arbetsterapi och fysioterapi är en tvärprofessionell verksamhet med ungefär 100 medarbetare fördelade på tre enheter. Professionerna som finns hos oss är fysioterapeuter/sjukgymnaster, arbetsterapeuter, undersköterskor, rehabkoordinatorer och medicinska sekreterare. Du hittar oss på SkaS Skaraborgs Sjukhus i Skövde och i Lidköping.

Vi bedriver både planerad och akut rehabilitering inom den somatiska vården för vuxna och barn och våra arbetsdagar är mycket omväxlande och stimulerande. Ingen dag är den andra lik! 

Vi erbjuder dig bra utvecklingsmöjligheter, en härlig personalgrupp som har kul tillsammans och en ledning som är intresserad av att lyssna på dina tankar och idéer.

Titta gärna på vår film! (4 min 43 sek)

Lediga tjänster just nu

Vi söker färdigutbildade sjukgymnaster/fysioterapeuter och arbetsterapeuter för ett antal fasta tjänster, men vi har även startat rekryteringen till sommaren 2023 och söker då både arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabassistenter. Sök nedan!

Fysioterapeut

Arbetsterapeut

Patientgrupper

Både vuxna och barn inom samtliga somatiska specialiteter som som finns på SkaS.

Arbetssätt

Vi arbetar både inom öppen- och slutenvård. Fördelningen mellan öppen och sluten vård är ca 30 – 70 %. De flesta av våra medarbetare har möjlighet att arbeta med sin patientgrupp både inom öppen -och slutenvård. Arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga professioner och vi har stor nytta av varandras kompetens och erfarenhet.

Vi träffar patienterna enskilt och i grupp. 

Inflöde av patienter på avdelningarna via rapport eller konsultremiss.

Arbetstider

Dagtid, måndag till fredag.

Karriär- och kompetensmöjligheter

Vi uppmuntrar våra medarbetare att investera tid i sin egen utveckling och för detta har vi bland annat en kompetensutvecklingsplan med goda möjligheter till kompetensutveckling.

För nya medarbetare har vi ett strukturerat introduktionsprogram som vi ständigt förbättrar. Dessutom erbjuder vi alla nya medarbetare att ingå i vårt mentorprogram.

Mentorprogram

Mentorsprogrammet erbjuds alla nyanställda. Arbetssättet är väl inarbetat och erbjuds som en del av introduktionen på arbetsplatsen. Med mentorprogrammet får man som anställd tillgång till en erfaren mentor vars viktigaste uppgift är att vara ett stöd och bollplank i din professionsutveckling. Mentorerna arbetar med ett coachande och vägledande förhållningssätt. Metodhandledning, det vill säga frågor som ”så här gör man” sker inom den egna arbetsgruppen. Tillsammans kan mentorn och adepten belysa dilemman som uppstått i det dagliga arbetet i mötet med patient och kollegor.

Mentorerna har olika kompetensområden, många års erfarenhet och ingår inte i den närmaste arbetsgruppen. Dialogen mellan mentor och adept pågår under ett år, oftast med en träff per månad i ca en timma.

Läs mer om vårt mentorsprogram.

Att få vara mentor

Vi som är med i mentorsgruppen har jobbat i många år. Vi tycker det känns bra att ha möjligheten att kunna stötta nyexaminerade och de som är nya i sjukhusets värld. Under det första året är det mycket som är nytt. Förutom adeptens metodhandledning med någon i sin egen arbetsgrupp, kan vi som mentorer stötta adepten att forma sin yrkesroll.

Vi gläds med adeptens utveckling under det år man träffas. Vi följer hens process att bli tryggare i sin yrkesroll, i arbetsgruppen, på avdelning och mottagning. De adepter som deltagit i mentorprogrammet har utvärderat det positivt då de bland annat fått möjlighet att reflektera kring frågeställningar ur olika perspektiv. Vi känner oss starka i vår övertygelse att adepterna växer tillsammans med oss.

  • Personal som håller skyltar med text om fiktiva patienter
    Bild 1 av 8

    Skyltar

  • Pennfodral med texten fysioterapistudent på
    Bild 2 av 8

    Hos oss tar vi gärna emot studenter under utbildning.

  • Fysioterapeuterna Angelique och Gunilla
    Bild 3 av 8

    Sjukgymnasterna Angelique o Gunilla har läst vidare till en specialistexamen inom fysioterapi, båda är specialiserade inom neurologi.

  • Två av våra FAR-samordnare Sofia och Maria
    Bild 4 av 8

    Sofia och Maria är leg. fysioterapeuter och även samordnare för FaR på SkaS. FaR står för fysisk aktivitet på recept. 

  • En bild som ligger i bildspelet
    Bild 5 av 8
  • Arbetsterapi
    Bild 6 av 8

    Handterapi hos arbetsterapeuten.

  • Ortoser
    Bild 7 av 8

    Arbetsterapeuterna inom ortopedi tillverkar ortoser efter patientens behov. De använder sig av de nationella riktlinjerna för handkirurgi – Hakir.

  • Arbetsterapeut håller i gult gummiband runt händerna
    Bild 8 av 8

    Träning med gummiband.


Senast uppdaterad: 2022-12-22 11:35