1 000-tals historiska upplevelser

Flicka som skapar ett hjärta med händerna. Över bilden ligger en text med Gör dig redo för en historisk sommar och 6 museer, 1 kort

Gör dig redo för en historisk sommar på Västra Götalandsregionens museer: Göteborgs naturhistoriska museum, Vitlycke museum, Lödöse museum, Vänersborgs museum, Medicinhistoriska museet och Forsviks bruk.

Res från Big Bang till 1900-talets industrimiljöer och upplev världens enda monterade blåval, en bronsåldersfestival, medeltida skatter, 3000-åriga hällristningar, vattendrivna kvarnar, egyptiska mumier och förra sekelskiftets uppfinningar och framtidstro. Allt detta på bara ett kort.

afrikans elefant i däggdjurssalen och en person med barrn i stroller som kikar på den

Göteborgs naturhistoriska museum

Göteborgs naturhistoriska museum erbjuder allt från uråldriga fossil och ett spännande dinosaurieskelett till de vackraste fjärilar. Följ livets och universums utveckling, från Big Bang till idag, och se den biologiska mångfalden i nytt ljus.

hällristningar på skepp och två skuggor från betraktare

Vitlycke museum

Vitlycke museum hittar du mitt i Tanums världsarv. Upplev hällristningar i världsklass och gör en tidsresa till bronsålderns samhälle och kultur. Museet och Bronsåldersgården är porten till världsarvet med aktiviteter och guidade turer. Vitlycke museum hittar du mitt i Tanums världsarv.

Person tittar på modell av Lödöses hamn

Lödöse museum

Lödöse museum ligger på platsen för en av Sveriges största medeltida städer och är en av de arkeologiskt fyndrikaste platserna i Sverige. Upptäck spåren efter historiens människor i museet där medeltiden väcks till liv.

Vuxen med barn som tittar på en egyptisk sarkofag

Vänersborgs museum

Vänersborgs museum bjuder in till en upptäcktsresa i förra sekelskiftets idévärld, bland afrikanska fåglar, egyptiska sarkofager, nordiska däggdjur och konstföremål, från södra Afrika via Medelhavet till det svenska 1800-talet.

Personer som kikar på utställning i Medicinhistoriska museet

Medicinhistoriska museet

Medicinhistoriska museet är fyllt av föremål som berättar om allt från åderlåtning till psykiatrins historia. Här finns medicinska instrument, berättelser om behandlingar och livsöden från Göteborgs spännande medicinhistoria.

Bruket vid vatten

Forsviks bruk

Forsviks bruk hittar du i en makalöst vacker miljö intill vattnet. Upplev 600 års industrihistoria ur många olika perspektiv. Maskiner och teknik i all ära men det är människorna som fått kvarnen, bruksjärnvägen och träsliperiet att fungera.

Entréavgifter

Här hittar du information om våra entréavgifter och årskort.

Entré

  • Dagsbiljett: 70 sek*
  • Årskort: 140 sek
  • Årskort pensionär: 120 sek
  • Barn och unga under 20 år samt studenter mot uppvisande av studentlegitimation: fri entré

För Vitlycke museum gäller en förhöjd entréavgift under högsäsong (17/6–1/9): Dagsbiljett vuxen 120 sek – inkluderar då även en guidning.

Fri entré

  • Alla under 20 år
  • Studenter mot uppvisande av studentlegitimation
  • Lärare med klasser (0–20 år) samt Folkhögskola och SFI
  • Ledsagare
  • Uppvisande av giltigt kort för medlemmar i ICOM, Sveriges museer
  • På internationella museidagen 18:e maj samt andra utvalda dagar

Årskort

Årskortet gäller på våra museer; Forsviks bruk, Göteborgs naturhistoriska museum, Lödöse museum, Medicinhistoriska museet, Vitlycke museum och Vänersborgs museum under ett kalenderår. Kortet gäller från inköpsdatum och året ut. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Årskortet är en personlig värdehandling som går att förnya varje år.

Pensionärsrabatt

Pensionärer (65 år gäller) kan mot uppvisande av legitimation köpa ett rabatterat årskort för 120 sek. Gäller även förtidspensionärer mot uppvisande av kort.

Programverksamhet

Om inget annat anges i samband med en programpunkt ingår den i dagsbiljetten eller årskortet.