Sportlov

Nu är det sportlov och våra museer har massor med lekfulla och högtflygande aktiviteter planerade. Välkommen till ett sportlov utöver det vanliga.

frostad glaskula på en bädd av is

Sportlov på Lödöse museum

Vill du testa att åka skridskor, spela spel och leka lekar som man gjorde på medeltiden? Lödöse museum har massa aktiviteter inspirerade av deras deltagande i tv-serien Historien om Sverige.

visning av Kung Oscars tid av en pedagog framför en grupp med människor

Sportlov Vänersborgs museum

Hur var det att vara barn förr? Hur levde, lekte och arbetade de under slutet av 1800-talet? På en visning av utställningen "På kung Oscars tid" får du reda på det. Och vad har alla utspridda föremål på museet använts till? Kan du gissa rätt?

svala och en papperssvala med datum 12 till 16 februari

Sportlov Göteborgs naturhistoriska museum

Kom och testa dina flygfärdigheter. Många uppfinningar har haft naturen som förebild, och vill du få något att flyga - spana då in fåglarna. Vi inspireras av olika fågelarter och viker pappersflygplan. Kom och vik ett plan och rulla ut på vårt 'flygfält'

vatten med solnedgång och 5 båtar

Sportlov genom historien om Västsverige

Vill du ge dig ut på ett historiskt sportlov? SVT sänder sin största historiesatsning någonsin, Historien om Sverige. I Västra Götaland finns många spår från de människor som levt och verkat här genom årtusendena och flera av föremålen och platserna kan du själv besöka.