Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ätstörningsenhet, Lövängsvägen, Skövde

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontid vardagar 07:30-16:30.

Ärenden rörande recept och återbud går att lämna dygnet runt. Tala in ett meddelande, så ringer vi upp vid behov.

Växeltelefon

Besöksadress

Lövängsvägen 1
541 42 Skövde

På ätstörningsenheten tar vi emot dig som är 7 år eller äldre och har en ätstörning. Hos oss får du bland annat hjälp med att normalisera ditt ätande, öka kunskapen om sjukdomen och dess påverkan, förändra din inställning till mat och kropp, stärka din självkänsla och förbättra dina relationer till andra.

Vi har flyttat!

Nu har vi flyttat från centrala Skövde upp till Gula gatan plan 8 på Skaraborgs sjukhus Skövde istället.

______________

Enheten ingår i det nationella medicinska kvalitetsregistret Riksät som har som syfte att skapa underlag för planering och utveckling av ätstörningsbehandling och vårdkvalitet. En förutsättning för detta är att vi får in information från varje enskild patient, och vi önskar därför att du som patient medverkar i Riksät.

De uppgifter som samlas in handlar bland annat om kroppslig och psykisk hälsa, social situation och tidigare behandling. Att medverka i Riksät är frivilligt och påverkar inte din behandling på mottagningen.

Läs mer om Riksät

Söka vård hos oss

För ett besök hos oss behöver du en remiss från vårdcentral eller annan vårdgivare. Du kan också skriva en egen vårdbegäran – en så kallad egenremiss.

Vid ditt besök hos oss

Vid ditt besök anmäler du dig och betalar i centralreceptionen på entréplan. Därefter tar du hissen upp till plan 8 Gula gatan. Sitt ned i något av våra två väntrum så kommer personal och tar emot dig.

Vid de första besöken på mottagningen gör vi en bedömning av din ätstörning där både ditt kroppsliga och psykiska mående undersöks och bedöms. Därefter erbjuder vi dig individuellt anpassad behandling.

Vi erbjuder även besök via telefon. Kostnaden för telefonbesök är samma som för ett vanligt mottagningsbesök.

Vi erbjuder även digitala besök via appen Mitt vårdmöte.

Besöket är kostnadsfritt för dig som är under 20 år. Om du uteblir eller ombokar/avbokar ditt besök mindre än 24 timmar innan avtalad tid, får du betala en patientavgift. Det gäller även om du har frikort och även om du är under 20 år, samt även för telefonbesök.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med din kallelse.
  • Ta med giltig fotolegitimation.
  • Ta med eventuell medicinlista som du har fått av din läkare. Den kan också hämtas från 1177 Vårdguidens e-tjänster.
  • Ta med eventuellt högkostnadskort eller frikort.
  • Ta med ifylld hälsodeklaration.
  • Kom ihåg att läsa igenom informationen i kallelsen innan ditt besök.
  • Lämna värdesaker, smycken och större summor pengar hemma.

Vi som arbetar här

På enheten arbetar läkare, psykologer, familjebehandlare, sjuksköterskor, sjukgymnaster, dietister samt medicinska sekreterare.

Ansvariga för mottagningen

Karin Lilja, enhetschef

Digital gruppinformation till närstående

Mer om e-tjänster

Vill du veta mer?


Senast uppdaterad: 2022-05-10 13:17