Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Neonatalavdelning, Skövde

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Besöksadress

Lövängsvägen 1
549 49 Skövde

På neonatalavdelningen vårdar vi för tidigt födda barn från vecka 30+0, samt nyfödda, sjuka barn som av olika anledningar behöver specialistvård. Cirka 10% av alla nyfödda barn behöver vårdas på neonatalavdelning.

Vi samarbetar med sjukhusets BB-avdelning för att vården kring hela familjen ska bli så bra som möjligt.

Din vistelse hos oss

Under de första dagarna efter förlossningen är du som mamma inskriven på BB och får alla dina måltider där. Om du som partner/barnets andra föräldrer stannar kvar på avdelningen ingår frukost och kvällsfika, men du får ordna lunch och middag själv. Fakturan skickas till hemadressen. Är ert barn inskrivet på neonatalavdelningen och du som mamma inte längre är inskriven på BB bor ni båda kostnadsfritt. Då får ni själva ansvara för alla måltider. Ni har då tillgång till neonatalavdelningens föräldrakök där det går att förvara och värma medhavd mat. Det finns kaffe, te, varm choklad, och portionsförpackningar med mjölk och smör att tillgå utan kostnad.

Då ert barn är inskrivet på neonatalavdelningen har ni som föräldrar rätt till tillfällig föräldrapenning, vård av sjukt barn, förutsatt att ni båda bor tillsammans med ert barn på avdelningen. Detta gäller även när ert barn är inskrivet i neonatalvård i hemmet

Checklista inför din vistelse

Vi som arbetar här

På avdelningen arbetar barnsjuksköterskor, barnsköterskor, sjuksköterskor, barnmorskor och barnläkare. Vi har även tillgång till kurator, psykolog, dietist, sjukgymnast/fysioterapeut samt sjukhuspräst/-imam.

Ansvariga för avdelningen

Jessica Hagström, enhetschef

Vill du veta mer?

Du hittar mer information på sidan Graviditet och förlossning.


Senast uppdaterad: 2023-03-14 13:29