Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hörselnedsättning

Vi erbjuder diagnostik, habilitering och rehabilitering där utprovning av hörhjälpmedel kan ingå.

Vi arbetar med barn, ungdomar och vuxna. Hos oss kan du få kunskap om din hörsel med dess möjligheter och begränsningar. Du kan få stöd och råd i frågor som rör din hörselsituation.

Den vanligaste orsaken till nedsatt hörsel är naturligt åldrande. Du kan också ha fått en tillfällig hörselnedsättning, till exempel av en vaxpropp i örat. Sjukdomar, skador, ärftliga förändringar och buller kan leda till nedsatt hörsel. Du kan också ha en medfödd hörselnedsättning.

Hur kan du få hjälp från Habilitering & Hälsa?

Om det är första gången du söker hjälp för din hörselnedsättning, rekommenderar vi att du kontaktar vårdcentralen eller annan läkare för att få en öronundersökning. Det är viktigt att öronen är fria från vax. Du kan också komma via egenremiss, kontakta din närmaste audionommottagning för mer information. Du kan även skapa en egenremiss genom att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Information om hörselrehabilitering

Film - Följ en av hörselverksamhetens patienter

Information från SOS Alarm

En tjänst som ger dig som är döv, tal- eller hörselskadad möjlighet att kontakta SOS Alarm via sms.

Larma 112 med sms

Senast uppdaterad: 2016-01-11 11:51