Hallå där...

 • Man, keps, glasögon. Svart kavaj, händerna instoppade i fickorna, smårutig skjorta, svarta byxor. Står framför en glasvägg som är gul, svart och vit
  Hallå där…Litteraturstaden Göteborg

  Den 8 november 2021 blev Göteborg utsett till Litteraturstad och en del av Unescos internationella nätverk av kreativa städer. Vad har hänt med verksamheten sedan dess? Noll27 ringde upp Joakim Albrektson, huvudkoordinator Litteraturstaden Göteborg.

 • Kvinna, kort, mörkt hår med lite ljusare slingor. Röd blus med blommor.
  Hallå där... Litteraturbanken

  Litteraturbanken är en webbplats som digitaliserar och tillgängliggör svensk litteratur med tyngdpunkt på den äldre, klassiska litteraturen. Verksamheten började år 2004 som ett pilotprojekt och kan i år fira sitt 20-årsjubileum. Noll27 ringer upp Paulina Helgeson, redaktör på Litteraturbanken, för att gratulera och för att höra hur verksamheten har utvecklats genom åren.

 • Jessica Fransson har en blond pagefrisyr och bär glasögon med genomskinliga bågar. Bakgrunden är en blåmålad vägg och hon är klädd i en mönstrad skjorta och en svart kofta.
  Hallå där...Jessica Fransson, bibliotekarie på Uddevalla stadsbibliotek

  Under 2025 ska Uddevalla Stadsbibliotek flytta till tomma lokaler i köpcentrumet Gallionen. Med ett mer centralt läge hoppas både politiker och bibliotekspersonal på fler besökare och i samband med flytten passar man på att sätta användaren i fokus. Bibliotekarien Jessica Fransson är en av de som just nu genomför ett UX-arbete.