Aktuellt

Hemslöjdskonsulenterna erbjuder professionellt stöd, rådgivning och förmedlar kontakter. Vi har ett nätverk inom området och kan därför koppla samman olika aktörer eller hjälpa dig att hitta specialistkunskaper.

Här hittar du projekt och verksamhet som är på gång just nu.

Knut – ett slöjdarliv

Årets sommarutställning på Nääs handlar om träslöjd och legendaren Knut Östgård som fyller 80 år i vår. Här blandas färgstarka berättelser med egna föremål och tekniker – möt ett unikt slöjdarliv i brytpunkten mellan det gamla och det nya. Bakom utställningen står hemslöjdskonsulenterna i VGR, som också bjuder på extramaterial, filmer och aktiviteter.

En liten linblomma mellan fingrar

1 KVM LIN 2024

Linprojektet fortsätter. Vill du vara med? I år försöker vi lägga mer fokus på vad som händer med linet efter beredningen, men du kan förstås fortfarande vara med och odla!

Vårslöjd på Remfabriken

Välkommen till tredje upplagan av Vårslöjd på Remfabriken i Göteborg! Den 4-5 maj samlas vi kring slöjd, konsthantverk och design, för en magisk vårfest bland blommande träd.

Broderade vadmalslappar till utställningen

Utställningen Djur & odjur

Sedan september 2020 är Djur & odjur ute på en turné i form av en utställning. Här följer information för dig som vill besöka utställningen där den visas eller vill boka den.

värmlandsfår

Länge Leve Ullen

Den svenska ullen har många möjligheter. I vandringsutställningen Länge Leve Ullen får du veta hur.

Kommande kurser

Här ser du ett urval av vårens slöjdkurser:

Ett glödgat järn mot ett städ

Smide 13-14/4

Smide för nybörjare. Vi tillverkar enkla och klassiska föremål som krokar, haspar och andra användbara mindre föremål med hjälp av hammare och städ.

Färgburkar med blandpinnar i och ett färgprov sett uppifrån

INSTÄLLD! Måla med traditionella färger 20-21/4

Under denna kurs får du prova att måla med linoljefärg och äggoljetempera. Det finns många fördelar med dessa traditionella färger. De är mer miljövänliga, hälsovänliga, ekonomiska och inte minst vackra.

En lie på en äng

Lär dig slå med lie 25/5

Lär dig slå med lie och hålla den vass. Du får bekanta dig med liens olika delar, hur du ställer in och använder den på ett ergonomiskt sätt. Du får också grundkunskap om ängsskötsel.