Slöjdregionen Västra Götaland

Västra Götaland är en stor region med mycket slöjd. I våra 49 kommuner finns gedigna slöjdutbildningar, aktiva slöjdföreningar och flera spännande platser att besöka för den slöjdintresserade. Dock kan de vara svåra att hitta om man inte vet var man ska leta - så börja här.

kultursam.se finns också länkar till de allra flesta slöjdaktörer, både i och utanför regionen.

Två personer sitter i bakgrunden, två tovade figurer sitter i förgrunden

Hemslöjdsföreningar

Vad har kniv, lapptäcke och hembygd gemensamt? Jo, det finns en förening för var och en. Här finns kontaktuppgifter till alla hemslöjdsföreningar i länet men också hembygdsföreningar, vävstugor, knivföreningar med mera. Saknar du någon förening eller organisation? Maila oss och tipsa!

Närbild av händer. En håller ett smitt gångjärn, en annan håller ett skjutmått och pekar mot gångjärnet

Slöjdutbildningar

Det finns flera spännande och kvalitativa utbildningar inom slöjdområdet i Västra Götaland. Här har vi samlat de som finns - klicka på puffarna för att se utbildningarna.

Två barn målar på täljda pinnar

Slöjdklubbar

Slöjdklubben är en plats för barn mellan 7-14 år att upptäcka slöjdens möjligheter och utveckla sin förmåga att skapa i olika material tillsammans med andra barn. Det finns slöjdklubbar på ett par platser i Västra Götalandsregionen.

Bruket i Fengersfors

Besöksmål med slöjd

Västra götalandsregionen är en skattkammare för den som är intresserad av slöjd och hantverk. Här listar vi några platser som både är värda en utflykt.