Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Akut

Akut avhjälpande underhåll  

Akut avhjälpande underhåll är en åtgärd som efter förskrivarens bedömning ska lösa ett akut behov för patienten. Akuta behov som åtgärdas ska vara kopplade till svårigheter att sköta basala behov som att äta och dricka, förflytta sig till och från toalett eller säng, eller situationer där det finns risk för vårdskada. Det gäller även kommunikationshjälpmedel, för att kunna meddela sig och motta information för att tillgodose de basala behoven. 

 Akut avhjälpande underhåll - Leverantör av Hjälpmedel i Västra Götalandsregionen (vgregion.se) 

Akut leverans

Akut leverans är en åtgärd som efter förskrivarens bedömning ska lösa ett akut behov för patienten. Akuta behov som åtgärdas ska vara kopplade till svårigheter att sköta basala behov som att äta och dricka, förflytta sig till och från toalett eller säng, eller situationer där det finns risk för vårdskada. 
De hjälpmedel som ingår i buffertförrådet ska användas innan akut leverans beställs.  
Vid behov av justering i buffertförråd kontakta HMC/Buffertförrådskoordinator.  Buffertförråd - Leverantör av Hjälpmedel i Västra Götalandsregionen (vgregion.se) 

När ett hjälpmedel levereras till patients vistelseadress är det förskrivarens ansvar att informera patient/stödpersoner om de omgående får börja använda hjälpmedlet eller ska vänta tills förskrivaren gjort anpassningar och/eller instruerat om funktion och användning. 

Information om akuta leveranser - Leverantör av Hjälpmedel i Västra Götalandsregionen (vgregion.se) 

Senast uppdaterad: 2023-01-04 09:20