Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skada eller förlust av hjälpmedel

Primärvårdens hjälpmedelsenhet handlägger ärenden vid skada eller förlust av hjälpmedel som primärvården har kostnadsansvar för.

Den som lånar ett hjälpmedel ansvarar för att hjälpmedlet hanteras enligt bruksanvisning och de instruktioner som ges vid förskrivning.
Man kan bli ersättningsskyldig om hjälpmedlet inte hanteras enligt instruktioner, skadas utöver normal förslitning, förkommer på grund av oaktsamhet eller inte återlämnas efter uppmaning av vårdgivare.
Förskrivaren ansvarar för att anmäla skada eller förlust av hjälpmedel till primärvårdens hjälpmedelsenhet som bedömer och beslutar om ersättningskrav ska ställas.

Dokument

Titel

  • Förskrivaren utreder omständigheterna i det aktuella ärendet och fyller i blanketten "skada eller förlust av hjälpmedel".
  • Blanketten skickas per post till hjälpmedelsansvarig/kostnadsansvarig som bedömer om patienten blir ersättningsskyldig eller inte. Hjälpmedelsansvarig/Kostnadsansvarig hittar man under kontaktuppgifter.
  • Blir patienten ersättningsskyldig skickar primärvårdens hjälpmedelsenhet en faktura.
Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:29