Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Krister Löfving Årets chef vid Skaraborgs Sjukhus

Publicerad:

Årets chef vid Skaraborgs Sjukhus 2017 heter Krister Löfving och är enhetschef vid anestesi, operation, IVA. Han tilldelas utmärkelsen för ett hållbart ledarskap med hög tillgänglighet.

Krister Löfving mottog priset vid Skaraborgs Sjukhus Chefsdag torsdag 19 april och hyllades vederbörligen av alla närvarande.

–Det känns naturligtvis fint. Omtumlande och oväntat, men jättekul att bli utsedd till Årets chef, säger en glad Krister Löfving.

Synlig och rörlig

Han menar att det var många nominerade som var värda att få ta emot utmärkelsen. Om varför just han fick priset i år tror han kan bero på att han vill vara en synlig chef som rör sig i Skaraborgs Sjukhus olika verksamhetsorter.

–Jag är också ganska öppen och lätt att prata med. I mitt ledarskap försöker jag att se alla i arbetsgruppen för att hitta positioner som passar just dem, säger Krister Löfving.

Driver och utvecklar

Årets chef vid Skaraborg Sjukhus syftar till att uppmärksamma chefer som driver och utvecklar sin verksamhet enligt uppsatta mål och som dessutom skapar en god arbetsmiljö för sina medarbetare. Det är medarbetarna som nominerar, och kriterierna utgår från Västra Götalandsregionens chefskriterier. Sjukhusledningen fastslår sedan vinnaren, som sedan även nomineras till Årets chef inom Västra Götalandsregionen.

"Ett hållbart ledarskap"

Motiveringen till utmärkelsen Årets chef lyder:

”Krister Löfving har över längre tid haft ett hållbart ledarskap på Skaraborgs Sjukhus och verkar för ETT sammanhållet sjukhus oavsett arbetsort, Lidköping, Falköping, Skövde eller Mariestad. Nomineringen från medarbetare och nuvarande chef visar att han möter upp på samtliga chefskriterier. Krister Löfving är en uppskattad chef, bland annat för sin höga närvaro i verksamheten och sin stora tillgänglighet. Som förebild leder han sin verksamhet och kräver inte av medarbetare något som han inte skulle göra själv. Han tillåter mycket frihet i drivandet av enskilda frågor, men finns alltid närvarande i bakgrunden. Krister Löfvings verksamhet hade mycket gott resultat i medarbetar- och patientsäkerhetsenkäten i höstas vilket tydligt visar på ett gott ledarskap.”

Hård konkurrens om titeln

Utöver vinnaren var ytterligare sex personer nominerade till Årets chef på Skaraborgs Sjukhus:

• Carina Broman, utvecklingsenheten

• Ulrika Almgren, MAVA

• Monica Käll Guldbrand, Logopedmottagningen

• Ann-Mari Claesson, Dagkirurgiskt centrum Falköping

• Annelie Sundén Gustavsson, BUP

• Maia Nilsson, allmänpsykiatri.

Förra året var det Malin Silvander, enhetschef för medicinavdelningen vid SkaS Falköping, som fick ta emot den ärofyllda utmärkelsen.

 

Bildtext:

Krister Löfving hyllades som Årets chef vid Skaraborgs Sjukhus.

Foto: Bild och Media


Publicerad: