Kultursäkringen – verktyg för att säkra kulturen

Kultursäkringen är ett självhjälpspaket för dig som ansvarar för kulturen i kommunen men även för andra som behöver stöd i att prata om kultur, till exempel i dialog med företrädare för andra verksamheter. Välkommen att botanisera bland användbara argument, konkreta tips och mycket mer.

Kulturen är viktig och bidrar på många olika sätt till samhällsutveckling och välbefinnande, det vet vi som arbetar med kultur. Men på vilket sätt? Och hur förmedlar vi det till andra? Det är inte alltid lätt att hitta just de rätta argumenten eller de där användbara strategierna på beställning. Med Kultursäkringen hoppas vi hjälpa dig framåt. 

Om du behöver fördjupat stöd, som att hålla en workshop, en föreläsning eller ett längre processtöd är du hjärtligt välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på denna sida. 

På en mörklila bakgrund står det med svarta bokstäver "Uppdrag och roll"

Ditt uppdrag och din roll

Främjare av kultur behöver berätta om möjligheter. Det är klokt att emellanåt fundera över din roll och ditt uppdrag - för att du själv inte ska gå vilse och för att ha en solid grund för din mission.

På en mörklila bakgrund står det med svarta bokstäver "Argument"

Argument för kultur

Här hittar du forskning, rapporter, filmer och goda exempel som vi tycker är användbara och som belyser olika aspekter på hur kultur spelar en avgörande roll.

På en mörklila bakgrund står det med svarta bokstäver "Gör så här"

Gör så här

Det är inte alltid helt lätt att själv komma på hur man kan gå tillväga för att sprida helhetsperspektivet om kulturen som en integrerad del av samhällsutvecklingen. Här hittar du våra bästa strategiska råd för att prata om kultur utanför kulturbubblan.

Fler erbjudanden och kontakt

Foto på en färgpalett med flera olikfärgade färgblock

Våra erbjudanden

Här hittar du konkreta insatser som vi på Kulturförvaltningen kan hjälpa till med. Vi erbjuder regionens kommuner verktyg och kunskap om hur kultur på olika sätt kan bidra till en positiv samhällsutveckling.

Caroline Bergmann

Konsulent

Telefonnummer

Karin Lundmark

Utvecklingsledare

Telefonnummer