Ögonmottagning

Medarbetare SkaS Ögonmottagning

Ögonmottagningen är en av Skaraborgs Sjukhus största mottagningar med ett patientflöde på över 100 patienter per dag.

Vi finns i både Lidköping och Skövde. I Skövde arbetar vi i helt nybyggda lokaler som stödjer våra utvecklingsmöjligheter.

På Ögonmottagningen kan vi erbjuda ett spännande och varierande arbete med mycket patientkontakt. På vår mottagning kommer du arbeta inom olika team som till exempel maculaförändringar, glaukom eller akut verksamhet.

Har du frågor om verksamheten är du välkommen att kontakta oss:
Ögonmottagning Lidköping
Ögonmottagning Skövde

Några röster från medarbetarna

medarbetare ögonmottagning

Carina Hedh, undersköterska på Ögonmottagningen
Att arbeta som undersköterska på ögonmottagning är varierande. Man lär sig något nytt varje vecka.

Som undersköterska på mottagningen finns flera arbetsuppgifter att alternera mellan – bl.a. att vara sterilklädd och assistera vid injektionsmottagning eller polikliniska operationer, receptionsarbete och telefonförfrågningar. Vi undersköterskor som har arbetat längre på kliniken förbereder även patienterna inför läkarbesök, då görs undersökningar som hjälper läkaren att ställa diagnos. Vi mäter synskärpa, ögontryck och utför olika mätningar med avancerad medicinteknisk utrustning som olika ögonbottenkameror och synfältsapparat.

För egen del ingår jag i ett tvärprofessionellt plastikteam där allt från att kalla patienter och att medverka i operationsteamet på sal till att i efterhand ta suturerna. På så sätt får man en bra helhetssyn över patienten och får följa denne från början till slut. Det råder ett bra arbetsklimat i min grupp och det finns alltid någon oavsett profession att diskutera med.