50 år sedan sist - Leif öppnade ännu en ny akutmottagning i Skövde

Publicerad:

Leif Carlsson tog emot de första patienterna. Foto: Garbis Sarafian/Bild och Media

Sjuksköterskan Leif Carlsson kan det här med premiärer. När han kom till jobbet på Skaraborgs Sjukhus Skövde 28 november var det andra gången han var med och öppnade en ny akutmottagning – första gången var för 50 år sedan.

-Jag bad faktiskt om att få jobba idag, för det är ju jätteroligt att få vara med om detta en gång till, säger Leif Carlsson.

När de första patienterna anlände till Sveriges modernaste akutmottagning 28 november var Leif Carlsson den första de mötte. Han stod i receptionsluckan och tog emot de vårdsökande och såg ut att stortrivas. Första gången han var med och öppnade en ny akutmottagning var i april 1973, då den gamla akutmottagningen i Skövde slog upp dörrarna.

Leif, som idag har fyllt 74 år, har arbetat som undersköterska, sjuksköterska och vid Trygghetscentralen vid Skaraborgs Sjukhus Skövde och hoppar numera in som extrapersonal på akutmottagningen. Han lovordar de nya lokalerna som möter patienterna.

-Det är fantastiskt fint och en väldigt bra miljö för både patienter och vårdpersonal. Sedan att det dessutom finns en speciell barnakut och är helt enkelt suveränt, säger han.