Akutläkare Emma Peterson prisad för sitt handledarskap

Publicerad:

Nu har AT-läkarna i Lidköping utsett vinnarna av 2022 års handledarpriser. Årets Dr Optimo blev Emma Peterson, akutläkare, medicinkliniken, Skaraborgs Sjukhus Lidköping och årets Dr Primo är Johan Alsterhag, allmänläkare, Vilans vårdcentral i Skara.

Motivering till varför Emma Peterson blev årets Dr Optimo lyder så här:

”Emma är en stabil fyr med ett starkt ljus i akutens vrålande storm. Hon finns ALLTID tillgänglig för osäkra, veliga och skakiga AT-läkare. Med sitt oändliga engagemang, uppenbara talang för handledning blir AT-läkaren inte bara av med sin ångest utan även tryggare i sin handläggning och bättre i alla patientmöten. Att ha Emma på akuten sänker både puls och blodtryck bättre än betablockare, oxascand och labetalol kombinerat.”

Motiveringen till varför Johan Alsterhag utsågs till Dr primo lyder eå här:

”Johan är en otroligt engagerad och motiverad handledare som gör allt i sin makt för att säkerställa att utbildningsläkare får bästa möjliga utveckling. Han är snäll och inlyssnande, men kan även stå på sig och ifrågasätta när det behövs. Han är mån om att vi utbildningsläkare har rätt balans mellan utmaningar och trygghet. Han har också ett stort engagemang för att förbättra arbetet på vårdcentralen vilket ger hopp och motivation. Som en bonus är han även mycket trevlig som person.”

Övriga nominerade till Dr Optimo var: Armen Hovannisyan akutläkare, Einar Utbo akutläkare, Andreas Johansson kirurgkliniken, Sofie Ekblad medicinkliniken

Övriga nominerade till Dr Primo var: Mohammed Alhaj Shaker, Guldvingens vårdcentral, Maria Zaragozi, Ågårdsskogens vårdcentral, Maria Björk Ågårdsskogens vårdcentral, samtliga i Lidköping.