Fredrik Melin fick läkarförbundets handledarpris

Uppdaterad:
Publicerad:

Fredrik Melin, specialistläkare vid Skaraborgs Sjukhus infektionsklinik, har utsetts till 2023 års mottagare av det handledarpris som delas ut av Sveriges Läkarförbunds styrelse i Göteborg.

-En stor ära! Samt en sporre för mig att fortsätta jobba på att förbättra studentarbetet på infektionskliniken, säger Fredrik Melin.

Erik Backhaus, processchef vid Infektionskliniken hyllar pristagaren:

-Vi på Infektionskliniken på Skaraborgs sjukhus är förstås mycket stolta och glada över att Fredrik jobbar hos oss, 

Läkarförbundets lokala styrelse i Göteborg skrev så här om och till pristagaren Fredrik Melin, när det tillkännagavs att han är årets mottagare:

"Vi från Sveriges Läkarförförbund students styrelse i Göteborg vill meddela dig om att du blivit nominerad och vunnit det pris som vi kallar ”Handledarpriset”. Det här innebär att någon av de studenter från läkarprogrammet i Göteborg som du har handlett under det senaste året har nominerat dig till denna utmärkelse. Vi i Göteborgs lokalstyrelse har därefter utsett dig till vinnare, då vi tycker att din nominering stämde mycket bra överens med hur vi anser att en god handledare är. "

Varför tror du att just du fick priset?

-Kanske för att jag är engagerad i studenterna när dom är placerade hos oss i Skövde.

Vad är viktigt att tänka på som handledare?

-Att bry sig. Läkaryrket är ett lärlingsyrke till viss del, studenterna är inte bihang, de är arvtagare. Att ta på sig ansvaret att utbilda nya läkare är en del av att på sikt göra nytta för patienter

Fredrik Melin var inbjuden till Sahlgrenska Akademin 7/12 och höll en kort föreläsning samt tog emot blommor och diplom.