Namngivningsceremoni för städroboten Robomopp

Uppdaterad:
Publicerad:
Städrobot
Invigning av SkaS städrobot Robomopp. Foto: Garbis Sarafian. Bild och media.

Fredagen den 22 mars har det varit namngivningsceremoni och officiell invigning av städroboten Robomopp på Intern Service vid SkaS Skövde.

Vi har tidigare berättat om vår nya ”medarbetare” här på Skaraborgs Sjukhus i Skövde. Det handlar om en städrobot som ihärdigt hjälper till att hålla rent i våra lokaler. Intern Service utlyste en namngivningstävling en kort stund efter att städroboten blev satt i drift och bjöd in medarbetare, patienter och besökare att delta med namnförslag.

Tävlingen har skapat stort engagemang och cirka 230 namnförslag har lämnats in. En jury i ledningsgruppen för Intern service Skaraborg har fått rösta på inkomna förslag där tävlingsdeltagarens identitet varit avidentifierad.

Mikael Frisell vann med bidraget Robomopp och deltog på invigningen tillsammans med Pär Ljungqvist, områdeschef Skaraborg vid Fastighet, stöd och service, Johan Holgersson, lokal processledare och flera medarbetare.

Fakta

  • Multipla sensorer och passiva kollisionssensorer ger städroboten möjlighet att upptäcka olika hinder i alla riktningar.
  • Vattenreningen är unik med recirkulation av vattnet vilket möjliggör längre körpass och sparar miljön. Kan minska vatten- och kemåtgång upp till 70%.
  • Via Cloud Management har operatör, arbetsledare möjlighet att få rapporter och granska körning om så önskas. Med en helt autonom teknik uppnås snabb, enkel kartläggning och optimerade städbanor som sparar mycket tid.