Novemberkonferensen - fem år med innovation, forskning och utveckling

Uppdaterad:
Publicerad:

Rajna Knez, överläkare och medarbetare vid FoUUI, Skaraborgs Sjukhus, var med och arrangerade Novemberkonferensen 2023. Foto: Peter Johansson/Bild och Media

För femte året genomfördes Novemberkonferensen 9 november, då Skaraborgs Sjukhus FoUUI (Forskning, Utbildning, Utveckling och Innovation) tillsammans med Högskolan i Skövde arrangerade en dag med presentationer av pågående innovations-, forsknings- och utvecklingsprojekt. Dena gång i AS-huset i SkaS Skövde. Temat för 2023 var: Nu ställer vi om - patientnära vård med digitala lösningar, där syftet med dagen var att inspirera till innovation, forskning och utveckling i båda organisationerna.

 

Ett lärorikt innehåll

Inbjudna talare var, bland andra, Almira Osmanovic Thunström, doktorand vid Göteborgs Universitet och projektledare i det Digitala Teamet på Ätstörningscentrum, barn och unga vuxna på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Hon forskar på stora språkmodeller och chatbotar som stöd vid mild till måttlig ångest och depression. Forskare från Högskolan i Skövde och Skaraborgs Sjukhus presenterade flera projekt bland annat ”Färdighetsträning i VR (Virtual Reality): Framtid eller feltänk” och ”Lekterapin och Nordens Ark i samarbete för barnens bästa”.

 

Möjlighet till matchning

Det var cirka 100 deltagare på plats, så det fanns goda möjligheter att delta i diskussioner samt nätverka. Nytt för i år var en posterutställning med 18 bidrag och en matchmaking corner, där alla intresserade fick utrymme att presentera sina idéer och hitta potentiella samverkanspartner.

 

Forskning i centrum

Målgruppen för konferensen är primärt forskare och forskarstuderande, men också kliniskt verksamma, på Skaraborgs Sjukhus, Högskolan i Skövde och andra samverkanspartners i regionen, till exempel Närhälsan, Regionhälsan, Skaraborgsinstitutet och Kommunalförbundet. En sekundär målgrupp är patientföreningar, förtroendevalda och tjänstepersoner med ansvar/intresse för hälsa, arbetsliv och välfärd i relation till hållbarhet och digitalisering

 

Dagen genomfördes med hjälp av finansiering från Forte - Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd.