SkaS fick besök av kronprinsessparet

Publicerad:

Idag 25 augusti kom kronprinsessan Viktoria och prins Daniel till Skaraborgs Sjukhus för att uppmärksamma lokala insatser i pandemins spår.

Kronprinsessparet anlände till Skövde C och möttes upp av Landshövding Anders Danielsson, Västra Götalands län, kommunfullmäktiges ordförande Conny Brännberg, Skövde och Mikael Appelqvist, programsamordnare på Länsstyrelsen. Därefter gick avfärden till Skaraborgs Sjukhus där sjukhusdirektör Jörgen Thorn hälsade kronprinsessparet välkomna. Landshövding Anders Danielsson och smittskyddsläkare Thomas Wahlberg tog vid och berättade om aktuell smittspridning, vaccinationstakt och framtidsprognos inom Västra Götalandsregionen.

Kronprinsessparet fick också tillfälle att prata med sköterskor och läkare som har arbetat i frontlinjen under den pågående pandemin. Kronprinsessparet visade stort intresse och hade många frågor om hur det var att jobba inom pandemivården. Berättelserna om hur patienter tog farväl av sina anhöriga på telefon och om de patienter som tillfrisknade, hur de under lång tid fick jobba sig tillbaka från att ha legat nedsövda på IVA till att få lämna sjukhuset och återigen få krama om sina barn berörde dem djupt. Publiken blev lotsade från hur SkaS agerade från det att pandemin blev känt fram till hur läget ser ut idag.

Innan kronprinsessparet åkte vidare till eftermiddagens besök på Kavelbrogymnasiet och Skövde Science Park passade de också på att hälsa på den personal som hade kommit ut för att få en skymt utav kronprinsessan Viktoria och prins Daniel.