Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Matvanor

Skålar och tallrikar med broccoli, blomkål, morötter tomater, med mera

Dina matvanor påverkar din hälsa, på både kort och lång sikt.

Risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdom kan minska med så mycket som 30 till 50 procent om man äter mycket frukt och grönsaker, fisk, fullkorn, väljer bra fetter och dricker lagom med alkohol.

Det finns många sätt att äta bra och nyttigt. Ett viktigt första steg till förändring av matvanor är att bli medveten om vad och varför man äter eller inte äter. Som patient kan du därför få frågor rörande dina matvanor för att vi ska kunna ge dig rätt vård och behandling. Vid behov kan vi erbjuda dig information och hänvisning till stöd och hjälp.


Senast uppdaterad: 2020-02-05 15:16