Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hygienombud

PRIMÄRVÅRD. För att bedriva en säker vård är det viktigt att arbeta på ett infektionsförebyggande sätt och förhindra smittspridning inom vården. För att stärka detta arbete bör det finnas minst ett hygienombud på varje enhet inom vård och omsorg. På den här sidan finns  information om grundkurs, arbetsbeskrivning och material som hygienombud kan använda sig av i sitt arbete.

Utbildnings- och informationsträffar - primärvården

Vårdhygien erbjuder under 2023 en grundutbildning på tre dagar för nya hygienombud inom primärvård och sjukhus, Skaraborg.

Utbildningen består av tre dagar som är obligatoriska. De två första dagarna är den 19 och 20 april. Det tredje tillfället är till hösten den 4 oktober 2023.

Vi välkomnar de hygienombud som är nya eller inte gått grundutbildningen tidigare. Även de som gått för många år sedan och vill få utbildningen uppdaterad. 

Anmälan: Regionkalendern

Varmt välkommen!

 

Hygienombudsträff för Primärvården och SkaS, våren 2023
Vi erbjuder två olika datum med samma innehåll.

Hygienombudsträff i Skövde, 23 mars,
kl. 13.30 - 15.30, Insikten 1, Skaraborgssjukhus.

Hygienombudsträff i Lidköping, 30 mars 2023,
Kl. 13.30 – 15.30, Samlingssalen, Skaraborgssjukhus.

Anmälan: Regionkalender

Varmt välkommen!


Senast uppdaterad: 2022-10-07 14:03