Feriepraktik 2016

Feriepraktikanter i Västra Götalandsregionen

Varje år har du som går i gymnasiet möjligheten att ansöka om feriepraktik i Västra Götalandsregionen. Du ansöker mellan den 1 och 31 mars 2016.

Så här söker du feriepraktikplats

För att vi ska kunna ta emot och hantera din ansökan på ett korrekt sätt behöver du söka via de ansökningsvägar som vi använder.

Du kan söka feriepraktikplatser inom olika yrkesområden. Vi har feriepraktikplatser för dig som vill arbeta inom vården, inom service som till exempel lokalvård och administration samt för dig som vill arbeta med till exempel kultur eller kollektivtrafik.

Praktikplats inom vården

Vi erbjuder feriepraktikplatser på alla våra sjukhus. Du som vill praktisera på sjukhusen i Skövde, Falköping och Lidköping får ansöka via ferieplatsen.se.

Ansök om feriepraktik via ferieplatsen.se

Du som vill praktisera på några av våra andra sjukhus ansöker via vår jobbportal.

Ansök om feriepraktik via vår jobbportal

Praktikplats inom service

Du har möjlighet att arbeta inom yrkesområdena lokalvård, vaktmästeri, administration, lagerarbete och kök på alla sjukhus i Västra Götaland.

Du ansöker via ferieplatsen.se

Ansök om feriepraktik inom service via ferieplatsen.se

Praktikplats inom kultur och kollektivtrafik med mera

Du har möjlighet att arbeta inom yrkesområdena kultur, fastighetsförvaltning, kollektivtrafik, teknik och mänskliga rättigheter.

Du ansöker via vår jobbportal.

Ansök om feriepraktik inom kultur och kollektivtrafik via vår jobbportal

Vad är feriepraktik?

Varje år anordnar Västra Götalandsregionen feriepraktik för ungdomar som har sommaruppehåll under pågående gymnasieutbildning. Du får under sammanlagt max 4 veckor praktisera i någon av Västra Götalandsregionens verksamheter och gå bredvid erfaren personal med handledning. Du får lära dig om arbetsplatsen och även prova på olika arbetsuppgifter, utifrån dina intressen och din förmåga. Samtidigt får du betalt. Kanske blir du intresserad av ett yrke som du vill arbeta med i framtiden?

Feriepraktikplatserna finns i flera av Västra Götalandsregionens verksamheter, flest inom hälso- och sjukvård och serviceverksamheter som städ, kök, tvätteri och vaktmästeri, men även inom andra verksamheter och områden som tandvård, naturbruksgymnasier, kultur, fastighetsförvaltning, kollektivtrafik, administration, teknik, regionutveckling och mänskliga rättigheter.

Vem får söka?

Du kan söka feriepraktik 2016 om du har sommaruppehåll under en pågående gymnasieutbildning i år. Du ska också vara folkbokförd i Västra Götaland och inte ha haft feriepraktik tidigare inom Västra Götalandsregionens verksamheter.

Vi kräver inte körkort eller tidigare erfarenhet av praktik eller jobb. Det är praktik med handledning som gäller för att du ska få veta mer om olika yrken och arbetsplatser i våra verksamheter.

Ansökningsperioden är mellan den 1 och 31 mars 2016.

Tidsperiod och schema

Feriepraktiken pågår under max 8 timmar per dag i sammanlagt max 4 veckor under perioden juni–augusti. Du kommer överens med din praktikplats om vilka veckor som passar er bäst och du får ett schema, när du har fått en praktikplats.

Så mycket för du i lön

Du tjänar 75 kr per timma och i timlönen ingår semesterersättning (2016 års lön).

Så sker urvalet

Det är många som söker våra feriepraktikplatser och för att platserna ska fördelas så rättvist som möjligt, sker urvalet först med hjälp av lottning och därefter läser vi igenom det personliga brevet. I de flesta fall blir du i så fall också kallad till en intervju. Varje verksamhet ansvarar för anställningen. Vi strävar efter att rekrytera ur ett jämställdhets- och mångfaldsperspektiv.

Västra Götalandsregionens policy för jämställdhet och mångfald

Det här gäller vid fotografering

Om du gör din praktik där det finns patienter, så kan det vara bra att veta att det inte räknas som en allmän plats. Med hänvisning till patientens integritet och sekretess är det generellt inte tillåtet att fotografera och filma i dessa lokaler. Men fråga din handledare vilka regler som gäller för fotografering på just din praktikplats.

Vad är Västra Götalandsregionen?

Västra Götalandsregionen är Sveriges största arbetsgivare och har över 50 000 anställda. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling samt kollektivtrafiken i hela regionen. Du som drömmer om att bli ambulansförare, läkare, sjuksköterska, busschaufför, administratör, botaniker eller kanske tandläkare har goda chanser att i framtiden få ett arbete hos oss.

Kontakt

Frågor om feriepraktik besvaras av varje verksamhet. Kontakta vår växel: 010 - 441 00 00 och be att få bli kopplad rätt.

Folktandvården Västra Götaland

Skaraborgs Sjukhus Falköping

Köket på Kungälvs sjukhus

Naturbruksgymnasiet Strömma

Västtrafik

Södra Älvsborgs Sjukhus

Regionservice

uiqt|wBswvkmzvswv|wzm|5pzH%vozmoqwv5{mswvkmzvswv|wzm|5pzH%vozmoqwv5{muiqt|wBpz{|zi|moq{siH%vozmoqwv5{mpz{|zi|moq{siH%vozmoqwv5{muiqt|wBxw{|H%vozmoqwv5{mxw{|H%vozmoqwv5{m