Feriepraktik 2014

Feriepraktik 2014 är avslutad. Vi återkommer efter årsskiftet med information om år 2015. Vi hoppas kunna ta emot lika många sökande igen nästa år.

Vad är feriepraktik?

Varje sommar erbjuder Västra Götalandsregionen feriepraktikplatser till dig som vill lära dig mer om våra arbetsplatser och olika yrken. Du får under max 4 veckor praktisera på någon av Västra Götalandsregionens verksamheter och gå bredvid erfaren personal. Du får lära dig om arbetsplatsen och även prova på olika arbetsuppgifter, utifrån dina intressen och din förmåga. Samtidigt får du betalt. Kanske blir du intresserad av ett yrke som du vill arbeta med i framtiden?

Västra Götalandsregionen erbjuder praktikplatser som finns inom hälso- och sjukvård, tandvård, naturbruksgymnasier, folkhögskolor, fastighetsförvaltning, kollektivtrafik, kultur, teknik, administration och olika serviceyrken som städ, kök, tvätteri och vaktmästeri.

Vem får söka?

År 2014 var födelseåren 1994-1997. Den som söker ska vara folkbokförd i Västra Götaland och vi tar inte emot ansökningar från dig som haft feriepraktik tidigare inom Västra Götalandsregionens verksamheter då det är många fler sökande än vi har praktikplatser varje år. Vi kräver inte körkort och inte tidigare erfarenhet av praktik eller jobb, utan det är praktik med handledning som gäller för att du ska få veta mer om olika yrken och arbetsplatser. Vi kräver inte CV, istället ska du skriva ett personligt brev och berätta lite om dig själv och dina intressen.

Urval

Det är många som söker våra feriepraktikplatser och för att platserna ska fördelas så rättvist som möjligt, sker urvalet först med hjälp av lottning och därefter läser man igenom det personliga brevet. I de flesta fall blir man också kallad till en intervju. Varje verksamhet ansvarar för anställningen.

Vad är Västra Götalandsregionen?

Västra Götalandsregionen är en av Sveriges största arbetsgivare och har cirka 50 000 anställda. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling samt kollektivtrafiken i hela regionen. Du som drömmer om att bli ambulansförare, läkare, sjuksköterska, busschaufför, administratör, botaniker eller kanske tandläkare har goda chanser att i framtiden få ett arbete hos oss.

Vi strävar efter jämställdhet och mångfald och välkomnar självklart dig som kommer från ett annat land, har bakgrund i en annan kultur eller har en funktionsnedsättning.

En kort introduktion till Västra Götalandsregionen

Gå in på www.youtube.com och sök på Västra Götalandsregionen. Välj filmen Västra Götalandsregionen på två minuter

Fotografering

Om du gör din praktik där det finns patienter, så kan det vara bra att veta att det inte räknas som en allmän plats. Med hänvisning till patientens integritet och sekretess är det generellt inte tillåtet att fotografera och filma i dessa lokaler. Men fråga din handledare vilka regler som gäller för fotografering på just din praktikplats.

Vi finns också på Facebook - glöm inte att klicka på Gilla-knappen.

Kontakt

Frågor om feriepraktik besvaras av varje verksamhet. Kontakta vår växel: 010 - 441 00 00 och be att få bli kopplad rätt.

Folktandvården Västra Götaland

Skaraborgs Sjukhus Falköping

Köket på Kungälvs sjukhus

Naturbruksgymnasiet Strömma

Västtrafik

Södra Älvsborgs Sjukhus

Regionservice

 

 

 

uiqt|wBpz{|zi|moq{siH%vozmoqwv5{mpz{|zi|moq{siH%vozmoqwv5{muiqt|wB%wmjjzmlis|qwv5%vozH%vozmoqwv5{m%wmjjzmlis|qwv5%vozH%vozmoqwv5{muiqt|wBxw{|H%vozmoqwv5{mxw{|H%vozmoqwv5{m