Feriepraktik 2016

Ansökningsperioden för 2015 års feriepraktik är slut. Vi hoppas kunna ta emot lika många sökande igen under 2016. Ansökningsperioden för 2016 kommer att vara mellan den 1 och 31 mars. Mer information kommer inom kort. Nedan hittar du än så länge information om förra årets feriepraktik.

Vad är feriepraktik?

Varje år anordnar Västra Götalandsregionen feriepraktik för ungdomar som har sommaruppehåll under pågående gymnasieutbildning. Du får under sammanlagt max 4 veckor praktisera på någon av Västra Götalandsregionens verksamheter och gå bredvid erfaren personal med handledning. Du får lära dig om arbetsplatsen och även prova på olika arbetsuppgifter, utifrån dina intressen och din förmåga. Samtidigt får du betalt. Kanske blir du intresserad av ett yrke som du vill arbeta med i framtiden?

Feriepraktikplatserna finns i flera av Västra Götalandsregionens verksamheter, flest inom hälso- och sjukvård och serviceverksamheter som städ, kök, tvätteri och vaktmästeri, men även inom andra verksamheter och områden som tandvård, naturbruksgymnasier, folkhögskolor, fastighetsförvaltning, kollektivtrafik, administration, teknik, regionutveckling och mänskliga rättigheter.

Vem får söka?

De ungdomar som kunnat söka feriepraktik 2015 är de som kommer ha sommaruppehåll under pågående gymnasieutbildning i år. De sökande ska också vara folkbokförda i Västra Götaland och inte ha haft feriepraktik tidigare inom Västra Götalandsregionens verksamheter.

Vi kräver inte körkort eller tidigare erfarenhet av praktik eller jobb. Det är praktik med handledning som gäller för att du ska få veta mer om olika yrken och arbetsplatser i våra verksamheter.

2015 var ansökningsperioden den 3 till den 31 mars.

Tidsperiod och schema

Feriepraktiken pågår under max 8 timmar per dag i sammanlagt max 4 veckor under perioden juni-augusti. Du kommer överens med din praktikplats om vilka veckor som passar er bäst och du får ett schema, när du har fått en praktikplats.

Lön

Feriepraktikanterna 2015 tjänar 75 kr per timma och i timlönen ingår semesterersättning.

Urval

Det är många som söker våra feriepraktikplatser och för att platserna ska fördelas så rättvist som möjligt, sker urvalet först med hjälp av lottning och därefter läser man igenom det personliga brevet. I de flesta fall blir man också kallad till en intervju. Varje verksamhet ansvarar för anställningen. Vi strävar efter att rekrytera ur ett jämställdhets- och mångfaldsperspektiv.

Länk till Västra Götalandsregionens policy för jämställdhet och mångfald

Fotografering

Om du gör din praktik där det finns patienter, så kan det vara bra att veta att det inte räknas som en allmän plats. Med hänvisning till patientens integritet och sekretess är det generellt inte tillåtet att fotografera och filma i dessa lokaler. Men fråga din handledare vilka regler som gäller för fotografering på just din praktikplats.

Vad är Västra Götalandsregionen?

Västra Götalandsregionen är en av Sveriges största arbetsgivare och har cirka 50 000 anställda. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling samt kollektivtrafiken i hela regionen. Du som drömmer om att bli ambulansförare, läkare, sjuksköterska, busschaufför, administratör, botaniker eller kanske tandläkare har goda chanser att i framtiden få ett arbete hos oss.

En kort introduktion till Västra Götalandsregionen

Kontakt

Frågor om feriepraktik besvaras av varje verksamhet. Kontakta vår växel: 010 - 441 00 00 och be att få bli kopplad rätt.

Folktandvården Västra Götaland

Skaraborgs Sjukhus Falköping

Köket på Kungälvs sjukhus

Naturbruksgymnasiet Strömma

Västtrafik

Södra Älvsborgs Sjukhus

Regionservice

uiqt|wBpz{|zi|moq{siH%vozmoqwv5{mpz{|zi|moq{siH%vozmoqwv5{muiqt|wBpz{|zi|moq{siH%vozmoqwv5{mpz{|zi|moq{siH%vozmoqwv5{muiqt|wBxw{|H%vozmoqwv5{mxw{|H%vozmoqwv5{m