Feriepraktik 2015

Vet du inte vad du ska göra i sommar?
Är du intresserad av att få kunskap om ett yrke där du kan få jobb i framtiden?
Då är feriepraktik någonting för dig!

Vad är feriepraktik?

I år erbjuder Västra Götalandsregionen feriepraktik till ungdomar som har sommaruppehåll under pågående gymnasieutbildning. Du får under sammanlagt max 4 veckor praktisera på någon av Västra Götalandsregionens verksamheter och gå bredvid erfaren personal med handledning. Du får lära dig om arbetsplatsen och även prova på olika arbetsuppgifter, utifrån dina intressen och din förmåga. Samtidigt får du betalt. Kanske blir du intresserad av ett yrke som du vill arbeta med i framtiden?

Feriepraktikplatserna finns i flera av Västra Götalandsregionens verksamheter, flest inom hälso- och sjukvård och serviceverksamheter som städ, kök, tvätteri och vaktmästeri, men även inom andra verksamheter och områden som tandvård, naturbruksgymnasier, folkhögskolor, fastighetsförvaltning, kollektivtrafik, administration, teknik, regionutveckling och mänskliga rättigheter.

Vem får söka?

Ungdomar som har sommaruppehåll under pågående gymnasieutbildning. Den som söker ska vara folkbokförd i Västra Götaland och inte haft feriepraktik tidigare inom Västra Götalandsregionens verksamheter.

Vi kräver inte körkort eller tidigare erfarenhet av praktik eller jobb. Det är praktik med handledning som gäller för att du ska få veta mer om olika yrken och arbetsplatser i våra verksamheter.

Sista ansökningsdag är tisdagen den 31 mars 2015.

Tidsperiod och schema

Feriepraktiken pågår under max 8 timmar per dag i sammanlagt max 4 veckor under perioden juni-augusti. Du kommer överens med din praktikplats om vilka veckor som passar er bäst och du får ett schema, när du har fått en praktikplats.

Lön

Du tjänar 75 kr per timma och i timlönen ingår semesterersättning.

Urval

Det är många som söker våra feriepraktikplatser och för att platserna ska fördelas så rättvist som möjligt, sker urvalet först med hjälp av lottning och därefter läser man igenom det personliga brevet. I de flesta fall blir man också kallad till en intervju. Varje verksamhet ansvarar för anställningen. Vi strävar efter att rekrytera ur ett jämställdhets- och mångfaldsperspektiv.

Länk till Västra Götalandsregionens policy för jämställdhet och mångfald

Ansökan

Du ansöker om en feriepraktikplats genom att svara på de annonser som lagts ut i Västra Götalandsregionens Jobbportal. Skriv in feriepraktik i fritextsökningsfältet. Precis här nedanför hittar du också länkar till många av de inom Västra Götalandsregionen som erbjuder feriepraktik i år.

Västra Götalandsregionens Jobbportal

Vi tar emot feriepraktikanter

Här kan du läsa mer om några av de som erbjuder feriepraktik.

Alingsås lasarett

Folktandvården

Kungälvs sjukhus

Naturbruksgymnasierna

Närhälsan

NU-Sjukvården

Regionservice

Regionutvecklingssekretariatet

Rättighetskommitténs kansli

Sahlgrenska universitetssjukhuset

Skaraborgs sjukhus

Södra Älvsborgs Sjukhus

VGR Folkhögskolor

Västtrafik

Västfastigheter

Vad är Västra Götalandsregionen?

Västra Götalandsregionen är en av Sveriges största arbetsgivare och har cirka 50 000 anställda. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling samt kollektivtrafiken i hela regionen. Du som drömmer om att bli ambulansförare, läkare, sjuksköterska, busschaufför, administratör, botaniker eller kanske tandläkare har goda chanser att i framtiden få ett arbete hos oss.

En kort introduktion till Västra Götalandsregionen

Fotografering

Om du gör din praktik där det finns patienter, så kan det vara bra att veta att det inte räknas som en allmän plats. Med hänvisning till patientens integritet och sekretess är det generellt inte tillåtet att fotografera och filma i dessa lokaler. Men fråga din handledare vilka regler som gäller för fotografering på just din praktikplats.

Kontakt

Frågor om feriepraktik besvaras av varje verksamhet. Kontakta vår växel: 010 - 441 00 00 och be att få bli kopplad rätt.

Problem att registrera ansökan? Kontakta MyNetwork, 0520-58 00 50, helgfria vardagar mellan kl 08:30-12:00 och 13:00-16:30. 

Folktandvården Västra Götaland

Skaraborgs Sjukhus Falköping

Köket på Kungälvs sjukhus

Naturbruksgymnasiet Strömma

Västtrafik

Södra Älvsborgs Sjukhus

Regionservice

uiqt|wBpz{|zi|moq{siH%vozmoqwv5{mpz{|zi|moq{siH%vozmoqwv5{muiqt|wB%wmjjzmlis|qwv5%vozH%vozmoqwv5{m%wmjjzmlis|qwv5%vozH%vozmoqwv5{muiqt|wBxw{|H%vozmoqwv5{mxw{|H%vozmoqwv5{m