Feriepraktik

Varje år har du som går i gymnasiet möjligheten att ansöka om feriepraktik (sommarjobb) i Västra Götalandsregionen. Vi vill ge dig som är ung och nyfiken en chans att prova ett av våra yrken och kanske hitta din framtida arbetsplats!

Du kan söka feriepraktik inom flera av Västra Götalandsregionens verksamheter, flest platser finns inom hälso- och sjukvård och serviceverksamheter som städ, kök, tvätteri och vaktmästeri. Du kan också söka en plats inom andra verksamheter och områden som tandvård, kultur, fastighetsförvaltning, kollektivtrafik, administration, teknik, regionutveckling och mänskliga rättigheter.

Vem får söka?

För att söka en feriepraktikplats i Västra Götalandsregionen ska du

  • sommaren 2018 ha uppehåll under pågående gymnasieutbildning efter årskurs 1 eller 2.
  • vara folkbokförd i Västra Götaland och ha svenskt person- eller samordningsnummer.
  • förstå och kunna göra dig förstådd på svenska (för att du ska kunna få en meningsfull och säker feriepraktikplats).
  • inte tidigare haft feriepraktik inom Västra Götalandsregionen.

Västra Götalandsregionen arbetar för mångfald och välkomnar självklart alla (oavsett kön, etnicitet, religion, sexuell läggning och funktionsvariation) att söka feriepraktikplats hos oss.

För vissa praktikplatser krävs att du har fyllt 18 år.

Tidsperioder

Våra feriepraktikplatser varierar i tid och omfattning. De pågår under max 8 timmar per dag i sammanlagt max 4 veckor under sommaren. I din ansökan anger du när under sommaren du kan praktisera. Exakta veckor varierar och meddelas om du blir erbjuden en feriepraktikplats.

Feriepraktik med handledning

Du får feriepraktik med handledning som ger dig en inblick i hur arbetet går till på arbetsplatsen. Det förväntas att du är närvarande och att du, utifrån dina förmågor tar möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter.

Du får 75 kronor per timma, i timlönen ingår semesterersättning (2018 års lön).

Ansökan

Ansökningsperioden för feriepraktik 2018 är mellan den 15 februari och 15 mars 2018.

Sök feriepraktik 2018

Så sker urvalet

Det är många som söker våra feriepraktikplatser, för en rättvis fördelning sker urvalet med hjälp av lottning. Lottningen sker efter att ansökningstiden har gått ut. Därefter hanteras fördelningen av platser på respektive arbetsplats.

Mer information om fördelningen, och hur du tackar ja till erbjuden plats, får du via den mejladress som du har uppgett i din ansökan. Det är viktigt att du bevakar din inkorg och svarar inom angiven tid, annars går platsen till en annan sökande.

Har du frågor om feriepraktik?

Marie Malmström

Kontaktperson
E-post
Senast uppdaterad: 2018-02-15 06:04