Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Yrkesguide för unga

Vill du möta framtiden med oss? Vi har jättemånga olika yrken och arbetsuppgifter. Därför kan vi nästan garantera att vi har ett jobb som skulle passa just dig, oavsett vad du gillar att göra och vilka egenskaper du har. Det viktigaste är att du vill vara med och göra skillnad.

Här kan du som är elev göra ett yrkestest och läsa om olika jobb som finns hos oss. För lärare på högstadiet finns 10 lektioner om yrken som kan användas direkt i klassrummet. Du som arbetar på lågstadiet inom Västra Götalandsregionen kan beställa pysselböcker kostnadsfritt.

Yrkestest

Se vilka yrken som kan passa just dig inför ditt val till gymnasiet, högskolan eller universitetet.

Tre glada ungdomar

Sommarjobba hos oss

Efter år 1 och 2 på gymnasiet kan du söka avlönad feriepraktik inom Västra Götalandsregionen.

Närbild på två ansikten intill varandra som tittar in i kameran. Kvinnan till vänster har ljus hy med fräknar, bruna ögon och brunt långt hår skymtar. Mannen till höger har brun hy, mörkbruna ögon och svart stubbig mustasch.

Yrken inom hälso- och sjukvård

Vilka är dina drivkrafter och egenskaper? Yrkesbeskrivningarna ger en inblick i några av våra yrken. Kanske hittar du det perfekta jobbet för dig.

Respektive förvaltning har en HR-funktion som kan besvara personalfrågor.

Alla förvaltningar och bolag i Västra Götalandsregionen


Senast uppdaterad: 2021-10-22 10:49