Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Yrkesguide för unga

Vill du möta framtiden med oss? Vi har jättemånga olika yrken och arbetsuppgifter. Därför kan vi nästan garantera att vi har ett jobb som skulle passa just dig, oavsett vad du gillar att göra och vilka egenskaper du har. Det viktigaste är att du vill vara med och göra skillnad.

Här kan du göra vårt yrkestest och läsa om olika jobb som finns hos oss. Några av yrkena kan du också se på film i 360 grader. Du som är lärare hittar fyra lektioner för högstadiet om yrken och framtid som du kan använda direkt i klassrummet.

En högstadieelev gör ett digitalt yrkestest. Bilden är tagen bakifrån så att bara elevens långa ljusbruna hår och en fluffig svart jacka syns när eleven står framför en lila vägg och svarar på frågor i yrkestestet.

Yrkestest

Se vilka yrken som kan passa just dig inför ditt val till gymnasiet, högskolan eller universitetet.

Vad ska jag plugga?

Vad behöver du läsa på gymnasiet för att jobba hos oss? Här får du svar på den frågan för 27 av Västra Götalandsregionens yrken.

Sommarjobba hos oss

Efter år 1 och 2 på gymnasiet kan du söka avlönad feriepraktik inom Västra Götalandsregionen.
Närbild på två ansikten intill varandra som tittar in i kameran. Kvinnan till vänster har ljus hy med fräknar, bruna ögon och brunt långt hår skymtar. Mannen till höger har brun hy, mörkbruna ögon och svart stubbig mustasch.

Yrken inom hälso- och sjukvård

Vilka är dina drivkrafter och egenskaper? Yrkesbeskrivningarna ger en inblick i några av våra yrken. Kanske hittar du det perfekta jobbet för dig.
En ljus bordsskiva i trä där det ligga utspridda kort i olika röda och lila färger. På korten står olika egenskaper, som nyfiken, kreativ och initiativtagande. En hand håller i det lila kortet med egenskapen nyfiken på. Intill ligger en vit ask med fler egenskapskort.

Lektionsmaterial för lärare

Ladda ner Västra Götalandsregionens lektionsmaterial kring yrken, framtid och egenskaper, och beställ VR-glasögon till hela klassen utan kostnad.

Respektive förvaltning har en HR-funktion som kan besvara personalfrågor.

Alla förvaltningar och bolag i Västra Götalandsregionen


Senast uppdaterad: 2019-08-15 12:16