Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kultur

Vem du än är och var du än bor ska du alltid ha nära till kulturen i Västra Götaland. Kultur är en grundförutsättning för aktiva och engagerade medborgare, och delaktighet bidrar till demokratisk utveckling. Kultur kan få människor att växa och har stor betydelse för sysselsättning, regional utveckling och tillväxt i Västra Götaland.

Våra övergripande styrdokument, kulturplan, budget och styrdokument på nationell och internationell nivå. Kulturplanen kan ses som en kompass och karta bland styrdokumenten.
Ansök om långsiktiga uppdrag, kulturstrategiska utvecklingsstöd samt olika typer av sökbara ekonomiska stöd.
Västra Götalandsregionen vill förbättra förutsättningarna för konstnärer och kulturarbetare att utvecklas och verka i Västra Götaland. Det sker bland annat genom utdelning av stipendier och möjligheter till internationellt konstnärligt utbyte. Här kan du läsa mer om och ansöka om stipendier, gästateljéer och internationella resestipendier.
Västra Götalandsregionens kulturverksamheter arbetar på uppdrag av Västra Götalandsregionens kulturnämnd. Västra Götalandsregionen äger fyra bolag samt sex folkhögskolor i regionen.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att skapa och upprätthålla internationella kontakter, globalt och inom EU. Västra Götalandsregionens kulturnämnd utvecklar modeller för internationellt utbyte och stödjer projekt som blandar uttryck från olika kulturer.
Kulturnämnden ansvarar för kultur och kulturutveckling med intresse för hela Västra Götaland. Kulturnämnden ansvarar för strategiskt utvecklingsarbete inom kulturområdet och beslutar om uppdrag och ekonomiska bidrag.
På den här sidan uppdaterar vi kontinuerligt med information om covid-19:s påverkan på kultur- och föreningsliv. Här hittar du även information om Västra Götalandsregionens stödpaket till kulturen, samt information till samarbetspartners och projektägare med stöd från kulturnämnden.

Nyheter och kontakt

Sociala medier

Senast uppdaterad: 2020-08-21 13:18