Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kommande utbildningar för primärvård

Här kan du läsa mer om och anmäla dig till Strama-utbildningar för primärvård.

Trygg i triagering och telefon med Strama

Välkommen på Stramas basutbildning för sjuksköterskor i primärvård. Utifrån falldiskussioner kommer vi att gå igenom vanliga infektioner i primärvården. Hur handläggs dessa infektioner på bästa sätt vid telefonkontakt och vid triagering? Vilka infektioner självläker lika fort utan antibiotika? Vad kan vi ge för råd? När bör patienten undersökas av läkare? Vad finns det för tecken på allvarlig infektion? 

Målgrupp: Utbildningen riktar sig främst till sjuksköterskor inom primärvården samt i telefonrådgivningen, men andra intresserade yrkeskategorier är också välkomna. 

Höstens utbildningsdatum är nu klara. Anmälan öppnar senare i vår.

  • Teams 8 september kl. 9.00-12.00
  • Göteborg 28 september kl. 13.00-16.00
  • Göteborg 16 november kl. 13.00-16.00
  • Teams 2 december kl. 9.00-12.00
  • Göteborg 7 december kl. 13.00-16.00

Bli en antibiotikasmart doktor!

Välkommen på Stramas basutbildning för läkare! Baserat på falldiskussioner kommer vi att gå igenom handläggning av vanliga infektioner i primärvården utifrån aktuella behandlingsrekommendationer. När behövs antibiotika och inte? Vad finns det för tecken på allvarlig infektion? Hur hanterar man patientens och doktorns farhågor och förväntningar vid behandling av infektioner?

Målgrupp: Utbildningen riktar sig till läkare verksamma inom primärvården.

Höstens utbildningsdatum är nu klara. Anmälan öppnar senare i vår.

  • Teams 14 september kl. 13.00-16.00
  • Göteborg 11 november kl. 13.00-16.00
  • Teams 24 november kl. 9.00-12.00

PrimärvårdsKvalitet med Strama

Välkommen på Stramas utbildning i hur du kan följa upp kvalitén i behandlingen av infektioner inom primärvård med hjälp av PrimärvårdsKvalitet på din vårdcentral. Vi kommer att gå igenom hur du navigerar i PrimärvårdsKvalitet, får förståelse för de olika infektionsindikatorerna och hur resultatet tolkas på såväl vårdcentralsnivå som individuell förskrivarnivå.

Målgrupp: Utbildningen riktar sig till Stramas kontaktläkare i primärvård samt ansvariga för kvalitetsutveckling inom primärvård. Du behöver ha dator samt tillgång till din vårdcentrals login till PrimärvårdsKvalitet/medrave4.

Säker i statistiken och självdeklarationen med Strama

Välkommen på Stramas basutbildning för kontaktläkare i primärvård. Du får en genomgång av kontaktläkaruppdraget och allt du behöver veta för att genomföra Stramas självdeklaration. Hur kan kontaktläkaren arbeta för Stramas mål på den egna arbetsplatsen? Hur får jag fram antibiotikastatistik? Hur genomför man journalgranskningen? Hur initierar jag en reflekterande dialog om antibiotikaförskrivning?

Målgrupp: Utbildningen riktar sig till Stramas nya kontaktläkare inom primärvården, men övriga kontaktläkare som önskar en repetition är förstås också välkomna!

Senast uppdaterad: 2021-05-05 15:39