Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kommande utbildningar primärvård

Här kan du läsa information om och anmäla dig till Stramas avgiftsfria utbildningar för primärvård.

Stramas lunchwebbinarier

Lunchwebbinarierna pågår i cirka 25 minuter. Ingen föranmälan behövs. Vi använder oss av det digitala mötesverktyget Teams. Du har möjlighet att ställa frågor via chatt och muntligt direkt efter webbinariet. Länk för anslutning till respektive webbinarie läggs in på denna sida i god tid före varje utbildningstillfälle.

Utvalda webbinarier kommer att spelas in och läggas upp på Stramas webbsida för att kunna användas vid lokala utbildningsinsatser.
Planering av vårens webbinarier pågår.

Utbildningsdatum 2023

Datum för höstens utbildningar kommer snart

Trygg i triagering och telefon med Strama

Välkommen på Stramas basutbildning för sjuksköterskor i primärvård.
Utifrån falldiskussioner kommer vi att gå igenom vanliga infektioner i primärvården. Hur handläggs dessa infektioner på bästa sätt vid telefonkontakt och vid triagering? Vilka infektioner självläker lika fort utan antibiotika? Vad kan vi ge för råd? När bör patienten undersökas av läkare? Vad finns det för tecken på allvarlig infektion? 

Målgrupp: främst sjuksköterskor inom primärvården och i telefonrådgivningen, men andra intresserade yrkeskategorier är också välkomna. 

Utbildningsdatum 2023

Bli en antibiotikasmart doktor!

Välkommen på Stramas basutbildning för läkare.
Baserat på falldiskussioner kommer vi att gå igenom handläggning av vanliga infektioner i primärvården utifrån aktuella behandlingsrekommendationer. När behövs antibiotika och inte? Vad finns det för tecken på allvarlig infektion? Hur hanterar man patientens och doktorns farhågor och förväntningar vid behandling av infektioner?

Målgrupp: läkare verksamma inom primärvården.

Utbildningsdatum 2023

Strama-uppdatera dig digitalt!

Välkommen att ansluta till Stramas kvällsutbildning för bemanningsläkare inom primärvården! Under utbildningen går vi fallbaserat igenom handläggning av vanliga infektioner i primärvården utifrån aktuella behandlingsrekommendationer. När behövs antibiotika och när gör den inte någon nytta alls? Målet med utbildningen är inte bara att ge ökade kunskaper utan även ökad trygghet samt verktyg för att bedöma och inte minst bemöta infektionspatienter, vilket påtagligt underlättar arbetet på vårdcentralen.

Målgrupp: bemanningsläkare verksamma inom primärvården.

Läs mer här.

Utbildningsdatum 2023

Säker i statistiken och självdeklarationen med Strama

Välkommen på Stramas basutbildning för kontaktläkare i primärvård.
Du får en genomgång av kontaktläkaruppdraget och allt du behöver veta för att genomföra Stramas självdeklaration. Hur kan kontaktläkaren arbeta för Stramas mål på den egna arbetsplatsen? Hur får jag fram antibiotikastatistik? Hur genomför man journalgranskningen? Hur initierar jag en reflekterande dialog om antibiotikaförskrivning?

Målgrupp: Stramas nya kontaktläkare inom primärvården. Övriga kontaktläkare som önskar en repetition är självklart också välkomna!

Utbildningsdatum 2023

Utbildningen genomfördes den 9 februari 2023. Datum för nästa års utbildning är inte klart än.

Primärvårdskvalitet med Strama

Välkommen till Stramas utbildning om infektionsindikatorerna i Primärvårdskvalitet! Vi kommer att gå igenom hur du navigerar i Primärvårdskvalitet, får förståelse för de olika infektionsindikatorerna och hur resultatet tolkas på såväl vårdcentralsnivå som individuell förskrivarnivå.

Du behöver en dator och tillgång till din vårdcentrals inloggningsuppgifter till Primärvårdskvalitet/Medrave 4.

Målgrupp: Stramas kontaktläkare i primärvården och ansvariga för kvalitetsutveckling inom primärvården. 

Utbildningsdatum 2023

Utbildningen genomfördes den 9 februari 2023. Datum för nästa års utbildning är inte klart än.

Profilbild av Maria Hess-Wargbaner

Maria Hess-Wargbaner

Kontaktperson för frågor om utbildningarna
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-05-15 13:57