Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kommande utbildningar för primärvård

Här kan du läsa mer om och anmäla dig till Strama-utbildningar för primärvård.

Hur du anmäler dig om du saknar VGR-id (pdf)

Webbinarium om Borrelia

Under hösten är det vanligt att patienter söker med symtom som inger misstanke om borreliainfektion. Det är också vanligt med oro för borrelia i befolkningen.
Välkommen att uppdatera dina kunskaper om borrelia genom att delta i vårt lunch-webbinarium! Det kommer att ta ca 15 minuter i anspråk och du har möjlighet att ställa frågor via chat och även muntligt omedelbart efter webbinariet. Medverkar gör Daniel Bremell, överläkare, infektionskliniken, SU/Östra och Maria Hess-Wargbaner, Strama VG.

 • Torsdagen den 8 september klockan 12.40

Vi kommer att använda oss av Skype för företag, men du kan även ringa in och enbart lyssna på mötet. Webbinariet spelas in och läggs upp på vår webbsida för den som vill använda det för lokala utbildningsinsatser inom såväl primär- som slutenvård.

Instruktioner

Ingen föranmälan behövs. Länk för att koppla upp sig kommer att finnas här veckan innan webbinariet. Det brukar gå bra att koppla upp sig även om man inte har Skype för företag på sin dator, men det kan krävas IT-support om du inte har tillstånd att installera något själv på din dator. Har du tillstånd följer du bara instruktionerna när du kopplar upp dig via länken. Testa gärna innan mötet att du kan koppla upp dig via länken om du är ovan att använda Skype för företag.
Vi ber att ni kopplar upp er i god tid innan webbinariet börjar. Ni kommer att kunna chatta med oss en kvart innan mötet officiellt startar och under hela mötet.

Instruktion hur du ansluter till webbinariet (pdf)

 

Bli en antibiotikasmart doktor!

Välkommen på Stramas basutbildning för läkare! Baserat på falldiskussioner kommer vi att gå igenom handläggning av vanliga infektioner i primärvården utifrån aktuella behandlingsrekommendationer. När behövs antibiotika och inte? Vad finns det för tecken på allvarlig infektion? Hur hanterar man patientens och doktorns farhågor och förväntningar vid behandling av infektioner?

Målgrupp: Utbildningen riktar sig till läkare verksamma inom primärvården. 

 • Göteborg 15 september 13.00-16.00

Anmäl dig här

 • SKYPE 7 oktober 9.00-12.00

Anmäl dig här

 • Göteborg 3 november 13.00-16.00

Anmäl dig här

PrimärvårdsKvalitet med Strama

Välkommen på Stramas utbildning i hur du kan följa upp kvalitén i behandlingen av infektioner inom primärvård med hjälp av PrimärvårdsKvalitet på din vårdcentral. Vi kommer att gå igenom hur du navigerar i PrimärvårdsKvalitet, får förståelse för de olika infektionsindikatorerna och hur resultatet tolkas på såväl vårdcentralsnivå som individuell förskrivarnivå.

Målgrupp: Utbildningen riktar sig till Stramas kontaktläkare i primärvård samt ansvariga för kvalitetsutveckling inom primärvård. Medtag dator samt din vårdcentrals login till PrimärvårdsKvalitet/medrave4.

 • Göteborg 10 september kl. 9.00-12.00

Anmäl dig här

Säker i statistiken och självdeklarationen med Strama

Välkommen på Stramas basutbildning för kontaktläkare i primärvård. Du får en genomgång av kontaktläkaruppdraget och allt du behöver veta för att genomföra Stramas självdeklaration. Hur kan kontaktläkaren arbeta för Stramas mål på den egna arbetsplatsen? Hur får jag fram antibiotikastatistik? Hur genomför man journalgranskningen? Hur initierar jag en reflekterande dialog om antibiotikaförskrivning?

Målgrupp: Utbildningen riktar sig till Stramas nya kontaktläkare inom primärvården, men övriga kontaktläkare som önskar en repetition är förstås också välkomna!

 • Göteborg 10 september kl. 13.00-16.00

Anmäl dig här

Trygg i triagering och telefon med Strama

Välkommen på Stramas basutbildning för sjuksköterskor i primärvård. Utifrån falldiskussioner kommer vi att gå igenom vanliga infektioner i primärvården. Hur handläggs dessa infektioner på bästa sätt vid telefonkontakt och vid triagering? Vilka infektioner självläker lika fort utan antibiotika? Vad kan vi ge för råd? När bör patienten undersökas av läkare? Vad finns det för tecken på allvarlig infektion? 

Målgrupp: Utbildningen riktar sig främst till sjuksköterskor inom primärvården samt i telefonrådgivningen, men andra intresserade yrkeskategorier är också välkomna. 

 • Göteborg 23 september kl. 9.00-12.00

Anmäl dig här

 • SKYPE 30 september kl. 9.00-12.00

Anmäl dig här

 • Göteborg 20 oktober kl. 9.00-12.00

Anmäl dig här

 • Mariestad 25 november kl. 13.00-16.00

Anmäl dig här

 • Göteborg 10 december kl. 13.00-16.00

Anmäl dig här

Stramadag för primärvården 2020

Årets Stramadag för primärvården innehåller som vanligt en rad skiftande, matnyttiga ämnen med inbjudna föreläsare. Planering pågår! På agendan finns givetvis ett avsnitt om de nya riktlinjerna för sinuit men även journalistens aspekter på hur människors uppfattning om antibiotikaresistens påverkas av media.

 • Göteborg 3 december 9.30-16.00

Anmäl dig här

Senast uppdaterad: 2020-06-17 15:13