Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

För primärvård

På denna sida finns information om Stramas självdeklaration, patientfall, Strama-quiz och presentationer som kan användas av kontaktläkare.

Ladda ner informationshäftet om behandlingsrekommendationer för vanliga infektioner i öppenvården. Ny version från 2019.
I Strama-appen finns behandlingsrekommendationer för antibiotika. Appen finns att ladda ner till mobilen och som en webbsida. Läs mer här.
Här hittar du Västra Götalandsregionens REKlista.
På denna sida finns informationsmaterial som bland annat affischer, broschyrer och filmer som du kan använda dig av i ditt arbete och i mötet med patienten.
Det är vanligt att patienter rapporterar att de har allergi mot penicillin. Det är viktigt att utreda om orsaken till reaktionen är allergisk eller inte. Här kan du läsa mer om det. Titta gärna också på Strama VG:s webbinarium om PC-allergi, som finns under Presentationer och filmer för intern undervisning längre ner på den här sidan.
Läs mer om kommande utbildningar, se tidigare presentationer och lär dig mer i olika patientfallbeskrivningar.
Här hittar du statistik om antibiotikaförskrivning och antibiotikabehandling för Västra Götaland och nationellt.
Bild på ett frågetecken
Här kan du testa dina kunskaper om antibiotikaförskrivning.
Här hittar du minifall och fallbeskrivningar med tillhörande handledarmanual.
Här hittar du all information om Stramas självdeklaration för 2020. Du kan även läsa rapporter från tidigare självdeklarationer.
Senast uppdaterad: 2019-06-14 08:26