Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

För primärvård

På denna sida finns information om Stramas självdeklaration, patientfall, Strama-quiz och presentationer som kan användas av kontaktläkare.

Regnbågshäftet

Ladda ner informationshäftet om behandlingsrekommendationer för vanliga infektioner i öppenvården. Ny upplaga 2019, ny version om Rinosinuit från 2021-03-01.

Strama-app

I Strama-appen finns behandlingsrekommendationer för antibiotika. Appen finns att ladda ner till mobilen och som en webbsida. Läs mer här.

REKlistan

Här hittar du Västra Götalandsregionens REKlista.

Informationsmaterial

På denna sida finns informationsmaterial som bland annat affischer, broschyrer och filmer som du kan använda dig av i ditt arbete och i mötet med patienten.

Vid misstänkt penicillinallergi

Det är vanligt att patienter rapporterar att de har allergi mot penicillin. Det är viktigt att utreda om orsaken till reaktionen är allergisk eller inte. Här kan du läsa mer om det. Titta gärna också på Strama VG:s webbinarium om PC-allergi, som finns under Presentationer och filmer för intern undervisning längre ner på den här sidan.

Utbildning

Läs mer om kommande utbildningar, se tidigare presentationer och lär dig mer i olika patientfallbeskrivningar.

Statistik

Här hittar du statistik om antibiotikaförskrivning och antibiotikabehandling för Västra Götaland och nationellt.
Bild på ett frågetecken

Strama-quiz

Här kan du testa dina kunskaper om antibiotikaförskrivning.

Patientfall

Här hittar du minifall och fallbeskrivningar med tillhörande handledarmanual.

Självdeklaration

Här hittar du all information om Stramas självdeklaration för 2021. Du kan även läsa rapporter från tidigare självdeklarationer.
Senast uppdaterad: 2017-02-15 16:29