Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Smittskydd

Utbildningar, seminarium och konferenser som Smittskydd Västra Götaland erbjuder.

På grund av covid-19 arrangerar Smittskydd Västra Götaland inte några ordinarie utbildningar, till exempel om STI (sexuellt överförbara sjukdomar), TBE, etc. för tillfället. När det kommer bli aktuellt med utbildningar igen, kommer information om detta finnas på denna sida och i vårt nyhetsbrev. 

Folkhälsomyndighetens grundläggande webbutbildning om smittspårning

Utbildningen riktar sig till dig som jobbar inom hälso- och sjukvården och vill lära dig grundprinciperna inom smittspårning. Den riktar sig också till smittspårare som vill veta mer om smittspårning av covid-19. 
Utbildningen har tre delar: introduktion till smittspårning, träffa fem patienter som söker vård för olika symtom och ett kunskapstest. 
Webbutbildningen tar 1,5 timme och nås via Folkhälsomyndighetens webbsida. 

Smittskydd Västra Götalands digitala utbildning i smittspårning av covid-19

Vid behov utbildar smittskyddet i hur man smittspårar för covid-19. För mer information kontakta smittskydd@vgregion.se 

 

Sexuell hälsa i Primärvården – fokus hiv/STI

Denna webbutbildning vänder sig till dig som möter patienter där hiv- och STI-provtagning kan vara aktuellt, till dig som utför provtagningen och till dig som smittspårar.
Utbildningen innehåller riktlinjer, förhållningssätt och arbetsmetoder om hur du kan arbeta med SRHR, med fokus på hiv/STI-provtagning och smittspårning. 
Utbildningen sammanfattar även information om det senaste inom hiv/STI samt hur du kan agera för ett gott och inkluderande bemötande till patienten utifrån ett rättighetsperspektiv. 

Utbildningen sker i samarbete mellan Kunskapscentrum för sexuell hälsa (KSH) och Smittskydd Västra Götaland 
Läs mer om utbildningen på KSH`s webbsida. 

Webbutbildningen "Sexuell hälsa i Primärvården – fokus hiv/STI" hittar du i Lärportalen. Kommer du inte direkt till utbildningen, sök på "Sexuell hälsa i primärvården" när du har loggat in i Lärportalen. 

  

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad: 2021-09-08 09:47