Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förskrivarutbildning hjälpmedel

Här hittar du information om förskrivarutbildning som arrangeras av primärvårdens hjälpmedelsenhet. Utbildningen vänder sig till arbetsterapeuter, logopeder och sjukgymnaster/fysioterapeuter inom vårdval rehab.

 Utbildningen ingår som en del i Västra Götalands koncept för förskrivarkompetens, vars övergripande syfte är att säkerställa förskrivarkompetens och därmed nå en god och säker vård. Innan du går denna utbildning ska du ha genomfört Förskrivning av hjälpmedel (webbutbildning)

Förskrivarutbildning hjälpmedel

Klicka på datumet som kommer man direkt till anmälan


INSTÄLLD Göteborg 24 april 8:30-12:00
Göteborg 16 juni 8:30-12:00

 

  • Tillämpning av Handbok för förskrivning av personliga hjälpmedel
  • Tillämpning av samarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel
  • Förtroendeförskrivning
  • Lokala anvisningar och rutiner kring särskild prövning
  • Lokala rutiner vid skada eller förlust av hjälpmedel

Kompetenskrav för förskrivare i Västra Götaland

Ett koncept är framtaget av enhet Kunskapsstöd för läkemedel och hjälpmedel i samarbete med representanter för olika förskrivande verksamheter inom kommunal och regional hälso- och sjukvård. Innehållet grundar sig på lagstiftning samt Västra Götalands reglering i handböcker, medicinska riktlinjer samt försörjningsavtal. I konceptet anges kompetenskraven för förskrivning av hjälpmedel och läkemedelsnära produkter i Västra Götaland.

Kompetenskrav för förskrivare av hjälpmedel för rörelsehinder, kommunikation och information samt antidecubitus

Senast uppdaterad: 2019-08-27 11:25