Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fortbildning för specialister i allmänmedicin

Professionell utveckling för dig som är specialist i allmänmedicin i Västra Götalandsregionen.

För att bibehålla patientsäkerhet och hög kvalitet i primärvården krävs kompetenta specialister i allmänmedicin. Denna sida är skapad för att underlätta för dig att hitta relevant information om fortbildningsaktiviteter. Här kan du få tips på utbildningar, länkar och poddar samt få inspiration till kollegial dialog och reflektion som kan hjälpa dig bibehålla en hög kompetens samt bidra till ett hållbart arbetsliv med professionell utveckling i fokus. Sidan kommer uppdateras kontinuerligt så kika gärna in när du har möjlighet.

För att hålla dig uppdaterad med händelser på sidan får du gärna prenumerera på nyheter genom att klicka på prenumerera på RSS nedan.

höst

Allmänläkardygnet 2023

Årets Allmänläkardygn 2022 blev återigen mycket uppskattat! Boka redan nu in nästa tillfälle av SFAM Storgöteborgs rosade fortbildning för allmänläkare, med allmänläkare, av allmänläkare i Lerum. Spärra 16-17 november 2023 i kalendern och håll utkik i slutet på sommaren för anmälan på https://www.allmanlakardygnet.se/ Vi ses på Aspenäs Herrgård!

Nyheter

  • 12/5 2023 ger Regionala Fortbildningsrådet (RFR) en fortbildningsförmiddag om behandling av dyslipidemi. Utbildningen anordnas av företrädare för Lipidmottagningen Sahlgrenska och vänder sig till specialistläkare i allmänmedicin och andra intresserade i primärvården.

  • Regionstyrelsens personalutskott har avsatt 3 miljoner kronor 2023 för bidrag till finansiering av deltagande i externa kurser och konferenser för specialistläkare anställda i VGR.

  • Svensk förening för allmänmedicin (SFAM) i samarbete med Svenska Läkaresällskapet (SLS) bjuder in till en digital föreläsning med möjlighet till efterföljande nationell kollegial dialog för utbyte av kunskap och erfarenheter som bidrar till allmänläkarnas professionella utveckling. Var med och ta del av aktuell kunskap och hur kunniga och drivande allmänläkare kan förändra hälso- och sjukvården i riktning mot en stark allmänmedicin med utgångspunkt i en fast patient-allmänläkarrelation.

  • Geriatriskt intresserade allmänläkare inbjudes att delta i RFRs fortbildning för geriatriker i regionen.

  • Allmänläkardygnet 2023 kommer gå av stapeln 16-17 november. Håll utkik!

  • Sedan 2021 har anmälningstakten till Mitt-i-ST mer än fördubblats. SFAM har behov av fler värderare/examinatorer. Är du intresserad?

  • SFAM har lanserat en ny modell för fortbildning: Kollegial dialog online. Både ST-läkare och färdiga specialister är välkomna att delta. Nyfiken? Läs mer här.

  • Månadens utbildningsfilm har uppehåll under 2023.

  • Mars 2023: Geriatrik: Palliativ vård Maj 2023: Kursmedicins å-sen-då samt Vardagskardiologi. Teledermatoskopiutbildning via Cancercentrum i Väst. Webbutbildningar om Levnadsvanor samt Kranskärlssjukdom. Kommande kurser på Allmänläkarkurser samt Kursmedicin finns nu publicerade.

Månadens utbildningsfilm

Varje månad (med uppehåll för semestertider) publiceras här en utbildningsfilm. Filmen är oftast 15-20 min lång och kan med fördel utgöra en grund för diskussion vid visning på ex läkarmötet.

Poddar att inspireras av

Jannike Norström

Regional studierektor för fortbildning i allmänmedicin
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-08-27 13:20