Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fortbildning för specialister i allmänmedicin

Professionell utveckling för dig som är specialist i allmänmedicin i Västra Götalandsregionen.

För att bibehålla patientsäkerhet och hög kvalitet i primärvården krävs kompetenta specialister i allmänmedicin. Denna sida är skapad för att underlätta för dig att hitta relevant information om fortbildningsaktiviteter. Här kan du få tips på utbildningar, länkar och poddar samt få inspiration till kollegial dialog och reflektion som kan hjälpa dig bibehålla en hög kompetens samt bidra till ett hållbart arbetsliv med professionell utveckling i fokus. Sidan kommer uppdateras kontinuerligt så kika gärna in när du har möjlighet.

För att hålla dig uppdaterad med händelser på sidan får du gärna prenumerera på nyheter genom att klicka på prenumerera på RSS nedan.

höst

Allmänläkardygnet 2023

Nu är anmälan till årets Allmänläkardygn 16-17 november 2023 öppen. Missa inte detta event anordnat av SFAM Storgöteborg: av allmänläkare, för allmänläkare, med allmänläkare. https://www.allmanlakardygnet.se/ Vi ses på Aspenäs Herrgård!

Nyheter

  • Regionstyrelsens personalutskott har avsatt 3 miljoner kronor 2023 för bidrag till finansiering av deltagande i externa kurser och konferenser för specialistläkare anställda i VGR.

  • Svensk förening för allmänmedicin (SFAM) i samarbete med Svenska Läkaresällskapet (SLS) bjuder in till en digital föreläsning med möjlighet till efterföljande nationell kollegial dialog för utbyte av kunskap och erfarenheter som bidrar till allmänläkarnas professionella utveckling. Var med och ta del av aktuell kunskap och hur kunniga och drivande allmänläkare kan förändra hälso- och sjukvården i riktning mot en stark allmänmedicin med utgångspunkt i en fast patient-allmänläkarrelation.

  • Geriatriskt intresserade allmänläkare inbjudes att delta i RFRs fortbildning för geriatriker i regionen.

  • Allmänläkardygnet 2023 kommer gå av stapeln 16-17 november. Anmälan är öppen!

  • Sedan 2021 har anmälningstakten till Mitt-i-ST mer än fördubblats. SFAM har behov av fler värderare/examinatorer. Är du intresserad?

  • SFAM har lanserat en ny modell för fortbildning: Kollegial dialog online. Både ST-läkare och färdiga specialister är välkomna att delta. Nyfiken? Läs mer här.

  • Månadens utbildningsfilm har uppehåll under 2023.

  • September 2023: Geriatrik: Kloka kliniska val, Geriatrik: Sömnapné Oktober 2023: Narrativ Medicin Filmfestival. REK-dagen. November 2023: Geriatrik: Hjärtsjukdom hos äldre, Allmänläkardygnet. Teledermatoskopiutbildning via Cancercentrum i Väst. Webbutbildningar om Levnadsvanor samt Kranskärlssjukdom. Kommande kurser på Allmänläkarkurser samt Kursmedicin finns nu publicerade.

  • VGR-föreläsningarna är tyvärr inställda tills vidare. Ni kan här hitta länk till tidigare föreläsningar.

Blå dekor för puffblocket VGR-föreläsningar.

VGR-föreläsningar

Tyvärr är VGR-föreläsningarna inställda framöver. Här hittar ni tidigare inspelade föreläsningar: https://www.vgregion.se/ov/vgr-akademin/filmer--material/vgr-forelasningar/

Månadens utbildningsfilm

Varje månad (med uppehåll för semestertider) publiceras här en utbildningsfilm. Filmen är oftast 15-20 min lång och kan med fördel utgöra en grund för diskussion vid visning på ex läkarmötet.

Poddar att inspireras av

Jannike Norström

Regional studierektor för fortbildning i allmänmedicin
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-08-27 13:20