Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fortbildning för specialister i allmänmedicin

Professionell utveckling för dig som är specialist i allmänmedicin i Västra Götalandsregionen.

För att bibehålla patientsäkerhet och hög kvalitet i primärvården krävs kompetenta specialister i allmänmedicin. Denna sida är skapad för att underlätta för dig att hitta relevant information om fortbildningsaktiviteter. Här kan du få tips på utbildningar, länkar och poddar samt få inspiration till kollegial dialog och reflektion som kan hjälpa dig bibehålla en hög kompetens samt bidra till ett hållbart arbetsliv med professionell utveckling i fokus. Sidan kommer uppdateras kontinuerligt så kika gärna in när du har möjlighet.

För att hålla dig uppdaterad med händelser på sidan får du gärna prenumerera på nyheter genom att klicka på prenumerera på RSS nedan.

Nyheter

  • Vårens kurser 2021 kommer att publiceras i mitten av oktober -20 med sista ansökningsdag 13 december.

  • Svensk förening för allmänmedicin (SFAM) i samarbete med Svenska Läkaresällskapet (SLS), bjuder in till lunchwebinar med efterföljande diskussion, varannan torsdag under hösten 2020.

  • Normino - ett spel om hbtq och normer från Kunskapscentrum för Sexuell Hälsa.

  • Oktober: Rinosinuit, STRAMA

  • Höstens kurser på Allmänläkarkurser. Normino. Onlinekurser via Kursmedicin. Webbutbildning om Hjärtsvikt, Barnastma och Förmaksflimmer.

  • Onlinekurser inom labtolkning och kardiologi under november -20.

  • Regionstyrelsens personalutskott har avsatt 3 miljoner kronor 2020 för bidrag till finansiering av deltagande i externa kurser och konferenser för specialistläkare anställda i VGR. Verksamheterna kan söka ersättning för nationella och internationella kurser och konferenser där den sökande deltar aktivt och kan sprida ny kunskap vidare inom organisationen.

  • Varannan tisdag ger Regionala fortbildningsrådet för specialistläkare i Västra Götalandsregionen en tvärdisciplinär lunchföreläsning på videolänk kl. 12.00-12.45 som kan ses på olika videolokaler runtom i regionen i realtid. Föreläsningen spelas även in och finns att titta på i efterhand.

höst
SFAM Storgöteborgs rosade fortbildning för allmänläkare, med allmänläkare, av allmänläkare. Tyvärr har vi pga rådande pandemirestriktioner tvingats ställa in höstens utbildning. Vi planerar för nytt tillfälle under 2021 på Aspenäs Herrgård, Lerum. Håll utkik!!
Varje månad (med uppehåll för semestertider) publiceras här en utbildningsfilm. Filmen är max 15 min lång och kan med fördel utgöra en grund för diskussion vid visning på ex läkarmötet.

Poddar att inspireras av

Jannike Norström

Regional studierektor för fortbildning i allmänmedicin
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-06-08 10:06