Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fortbildning för specialister i allmänmedicin

Professionell utveckling för dig som är specialist i allmänmedicin i Västra Götalandsregionen.

För att bibehålla patientsäkerhet och hög kvalitet i primärvården krävs kompetenta specialister i allmänmedicin. Denna sida är skapad för att underlätta för dig att hitta relevant information om fortbildningsaktiviteter. Här kan du få tips på utbildningar, länkar och poddar samt få inspiration till kollegial dialog och reflektion som kan hjälpa dig bibehålla en hög kompetens samt bidra till ett hållbart arbetsliv med professionell utveckling i fokus. Sidan kommer uppdateras kontinuerligt så kika gärna in när du har möjlighet.

För att hålla dig uppdaterad med händelser på sidan får du gärna prenumerera på nyheter genom att klicka på prenumerera på RSS nedan.

höst

Allmänläkardygnet 2022

Årets Allmänläkardygn 2021 blev en succé! Boka redan nu in nästa tillfälle av SFAM Storgöteborgs rosade fortbildning för allmänläkare, med allmänläkare, av allmänläkare i Lerum. Spärra 10-11 november 2022 i kalendern och anmäl dig här: https://www.allmanlakardygnet.se/ Vi ses på Aspenäs Herrgård!

Nyheter

  • Regionala Fortbildningsrådet (RFR) ger fortbildningsdag i ämnet gynekologi med anledning av ny RMR Endometrios.

  • Regionstyrelsens personalutskott har avsatt 3 miljoner kronor 2022 för bidrag till finansiering av deltagande i externa kurser och konferenser för specialistläkare anställda i VGR.

  • Geriatriskt intresserade allmänläkare inbjudes att delta i fortbildning för geriatriker i regionen.

  • Allmänläkardygnet 2022 kommer gå av stapeln 10-11 november. Anmäl dig nu för Early Bird!

  • Under 2021 har anmälningstakten till Mitt-i-ST mer än fördubblats. SFAM har behov av fler värderare/examinatorer. Är du intresserad?

  • SFAM har lanserat en ny modell för fortbildning: Kollegial dialog online. Både ST-läkare och färdiga specialister är välkomna att delta. Nyfiken? Läs mer här.

  • Månadens utbildningsfilm tar nu uppehåll fram till årsskiftet.

  • Oktober 2022: Regional läkemedelsdag, Gynekologi, Geriatrisk Depression, Geriatriska infektioner. November 2022: Geriatrisk urologi Teledermatoskopiutbildning via Cancercentrum i Väst. Webbutbildningar om Levnadsvanor samt Kranskärlssjukdom. Kommande kurser på Allmänläkarkurser samt Kursmedicin finns nu publicerade.

  • Svensk förening för allmänmedicins (SFAM) fortbildningssatsning i form av digitalt lunchforum för erfarenhetsutbyte kring COVID-19 våren 2020 – lockade många deltagare. Mötesserien kommer att fortsätta i samma format under 2022.

Månadens utbildningsfilm

Varje månad (med uppehåll för semestertider) publiceras här en utbildningsfilm. Filmen är oftast 15-20 min lång och kan med fördel utgöra en grund för diskussion vid visning på ex läkarmötet.

Poddar att inspireras av

Jannike Norström

Regional studierektor för fortbildning i allmänmedicin
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-08-27 13:20