Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SOFIA-manual

En manual om SOFIA

I denna manual får du stöd i hur du utför olika moment i SOFIA.  

  1. Hitta samarbetsytor 
  2. Administrera samarbetsyta
  3. Använda samarbetsyta
  4. Allmän handling
  5. Söka och dela information
  6. Termer och begrepp
  7. Styrande dokument

Manualen tar upp de mest grundläggande funktionerna i SOFIA och fokus ligger på dokumenthantering. Manualen kommer aldrig vara heltäckande och för ytterligare instruktioner hänvisas till Microsofts guider, se länk i rutan Användbara länkar. Glöm inte sökfunktionen uppe till höger om du har svårt att hitta det du letar efter.

Kontakt

Kontakta i första hand din SOFIA-förvaltare, nås enbart av dig med tillgång till VGR:s intranät om du har frågor om SOFIA.

Får du inte svar på din fråga genom manualen eller en superanvändare i din verksamhet kan du ställa den i Yammer-gruppen SOFIA tips och tricks, nås enbart av dig med tillgång till VGR:s intranät 

Om SOFIA inte fungerar som det ska kontaktar du IT-support via Serviceportalen, nås enbart av dig med tillgång till VGR:s intranät 

Vad är SOFIA?

SOFIA är Västra Götalandsregionens IT-stöd för digital dokumenthantering. SOFIA stödjer ett dokuments hela livscykel från arbetsmaterial till arkivering och gör det möjligt att söka fram allmänna handlingar. 

SOFIA används för att:

  • samarbeta kring arbetsmaterial 

  • arkivera enligt dokumenthanteringsplanen 

  • publicera och sprida allmänna handlingar  

Vanliga frågor

På Insidan hittar hittar du svaren på de vanligaste frågorna om SOFIA, nås enbart av dig med tillgång till VGR:s intranät.