1.2 Sök dokument på samarbetsytecenter

Avsnittet går igenom hur sökfunktionen Sök dokument på SOFIA samarbetsytecenter fungerar.

I samarbetsytecentret finns en sökfunktion för att söka efter arbetsmaterial och dokument som finns i de samarbetsytor man har tillgång till. Det kan vara användbart när man inte kommer ihåg i vilken samarbetsyta ett visst dokument finns. 

Sökrutan finns uppe till höger på Samarbetsytecenter. Länk till Samarbetsytecenter.

1. Ange ett eller flera sökord i sökrutan och tryck på Enter på tangentbordet alternativt klicka på förstoringsglaset i slutet av sökrutan.

2. Sökresultat visas nu för dokument (Office-filer, PDF etc.) som lagras i samarbetsytor av säkerhetsnivå öppen eller standard. 

3. För att se dokument (Office-filer, PDF etc.) som lagras på samarbetsytor av säkerhetnsivå sluten klicka på texten Dokument i slutna ytor.

Utökad sök visar sökresultat i alla samarbetsytor av säkerhetsnivå öppen eller standard. Här visas sökresultat även för andra informationobjekt än dokument som till exempel eventuella listor, wiki-sidor etc.

Observera också att det finns fler sökmöjligheter i plattformen som helhet främst inom ramen för Microsoft365. Hur man använder dessa sökfunktioner tas inte upp i detta avsnitt. Värt att känna till är att information från samarbetsytor av säkerhetnivå Sluten inte visas i sökresultat som utgår från Microsoft 365 eller SharePoint online.