2.2 Redigera snabblänkar

Avsnitt som tar upp hur en ägare eller administratör kan ställa in länkar i vänstermenyn som kallas snabblänkar underlättar för användaren att navigera på samarbetsytan.

Lägga till länk i snabblänkar

 1. Öppna det som ska länkas till, till exempel en visningsvy på samarbetsytan, och kopiera webbsideadressen till exempel genom att markera den och klicka på ctrl och c.
 2. Rollen ägare och administratör på en samarbetsyta har en redigeringslänk under snabblänkar. Klicka på Redigera för att lägga till eller ändra vänstermenyns länkar. 
  Redigera vänstermeny sluten 01.jpg
 3. Lägg till nya länkar genom att använda +-knappen. +-knappen dyker upp genom att hålla muspekaren strax under en av länkarna i vänstermenyn.
 4. I rutan som kommer upp klistrar du in webbsideadressen under fältet Adress. 
 5. Skriv in det namn du vill ska synas i menyn under Visningsnamn. 
 6. För att bekräfta välj OK.
 7. När du är klar avsluta redigeringen genom att klicka Spara.

Ändra ordningsföljden på länkar, skapa underlänk eller ta bort länk i snabblänkar

 1. Klicka på Redigera.
 2. Ändra ordning på länkarna genom att klicka på de tre prickarna (...) efter någon av länkarna i snabblänkarna. Välj något av alternativen Redigera, Flytta upp, Skapa underlänk eller Ta bort.
 3. Undvik att ta bort länkar bland snabblänkar som finns som standard som till exempel Startsida, Dokument, Länkar och Webbplatsinnehåll. Det underlättar för deltagarna att ha de lätt till hands.
  Redigera vänstermeny sluten 03.jpg
 4. När du är klar klicka på Spara för att bekräfta ändringen.