1.3. Ansöka om medlemskap till samarbetsyta

Avsnittet går igenom hur man ansöker om att blir deltagare på en samarbetsyta.

Ansöka om medlemskap till en samarbetsyta med säkerhetnivå Öppen eller Standard  

När man klickar på en samarbetsyta med säkerhetsnivå Öppen eller Standard som man inte har behörighet till får man upp en informationsruta som informaterar om att behörighet saknas. 

Det går att ansöka om att bli deltagare från denna sida. Börja med att fylla i varför du vill bli medlem och klicka sedan på Begär åtkomst. En bekräftelse dyker upp om att ansökan om medlemskap har skickats. 

Samarbetsytans ägare blir notifierad via e-post och kan direkt från e-postmeddelandet godkänna eller avvisa begäran.

Ansökan om medlemskap till en samarbetsyta med säkerhetsnivå Sluten

För samarbetsytor med säkerhetnivå sluten finns inte ovanstående alternativ att kunna ansöka om att bli deltagare. Istället får man en sida som informerar om att samarbetsytan inte delats med dig, att du alltså inte är deltagare på samarbetsytan.  

Det är upp till samarbetsytans ägare och administratörer att bjuda in de personer som ska vara deltagare på samarbetsytan. Kontakta samarbetsytans ägare med förfrågan om att bli deltagare på den samarbetsyta du vill ha åtkomst till. 

Via sökfunktionen i samarbetsytecentret och filken Alla samarbetsytor kan man enkelt identifiera vem som är ägare till en samarbetsyta man vill bli deltagare på, därefter får man skicka en manuell förfrågan till ägaren.