8. Samarbetsyta med Teams

Avsnittet går igenom hur man beställer en samarbetsyta med teams samt hur man administrerar denna.

Vad är ett Team


Team är en plats att samarbeta för en grupp personer, exempelvis en projektgrupp eller en sektion. I ditt team jobbar man i kanaler där man kan diskutera genom inlägg, jobba med gemensamma filer och koppla på olika appar. Kanaler är ett sätt att strukturera innehållet i ett team. Om man tänker att ett team är ett hus så är kanalerna rum i huset.
Här finns allmän information om Teams.

Team kopplat till SOFIA

Ett team är alltid kopplad till en SOFIA/Sharepoint-yta av säkerhetsklass öppen eller standard. Som ägare av en öppen eller standard SOFIA-yta kan man välja att koppla på ett team till sin befintliga yta. Det går även att beställa en helt ny yta med tillhörande team. 

Som ägare av ett team finns det flera olika inställningar man kan göra för att anpassa sitt team efter behov. Man kan lägga till och hantera kanaler, ändra inställningar för medlemsbehörigheter och lägga till appar bland annat.

Beställa ny Samarbetsyta med Teams

Den som har behörighet att beställa kan beställa en ny Samarbetsyta med Teams.
Man kan välja mellan följande:
Samarbetsyta med Teams Öppen (Öppen)
Samarbetsyta med Teams Standard (Standard)

Du kan bli ägare till ett Team på två sätt, antingen att en annan ägare lägger till dig eller att du själv har beställt ett Team. 

Teamifiering av befintlig SOFIA yta

Via länken på startsidan: "Administrera samarbetsyta" kan den som har behörighet beställa teamifiering av befintlig SOFIA yta
aktivera teams.png

Länk till fullständig instruktion om hur man beställer teams