Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gynekologi och obstetrik

Under de sex veckor du är placerad på Skaraborgs Sjukhus kommer du att få möjlighet att se de flesta delar av specialiteten. Verksamheten bedrivs i Skövde och Lidköping.

Obstetrik

Förlossningsavdelningen ligger i Skövde. Här föds omkring 2600 barn/år. Du kommer att gå tillsammans med en barnmorska tre nätter under din placering. Du kommer även att få gå med förlossningsjouren, vara på BB och specialistmödravården.

Gynekologi 

Gynmottagning finns i Skövde, Lidköping och Mariestad. Polikliniska operationer görs i Lidköping. Gynekologisk vårdavdelning finns i Skövde där även slutenvårdsoperationerna görs. Under din placering kommer du att få gå med på dagjouren, planerad gynmottagning, polikliniska operationer i Lidköping, gynavdelningen och slutenvårdsoperationer i Skövde.

Under din placering ska du även gå med kvällsjouren två pass, från 16.30 till ca 23.00. På kvällar och helger har vi en sjukhusbunden jour som sköter både akut obstetrik och gynekologi.

Utbildning

Utbildning i form av seminarier sker onsdag eftermiddag och/eller fredag förmiddag. Under din placering kommer du även att få en personlig handledare, i de flesta fall en av klinikens ST-läkare. Du kommer dock under din placering att gå med flera olika läkare.

Barnmorskor från förlossningen har så kallade inspirationsföreläsningar vissa kvällar för blivande föräldrar. Ni rekommenderas att gå på en sådan föreläsning.

Föreläsning - vad händer vid förlossningen?

VIL-ansvarig; Pasi Bauer (pasi.bauer@vgregion.se)

VIL-ansvarig från hösten 2019; Jeanette Ring (jeanette.ring@vgregion.se)

Information inför din placering (inkl schema)

Förklaringar Medinet (schema)

Seminarier

Förklaringar seminarier (Skövde)

Obstetrikseminarie 1 (Skövde)

Obstetrikseminarie 2 (Skövde)

Gynseminarie 3 (Skövde)

EBM-seminarium

Andersch 1986

Andersch 1990

Hypitat

Autism


Senast uppdaterad: 2019-05-03 12:58