Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Boende

Vi tillhandahåller boende för läkarstudenter som väljer att förlägga delar av sin utbildning här på Skaraborgs Sjukhus.

Rosenhaga är studentrumskaraktär, som kompletteras med gemensamhetsutrymme som kök, sällskapsrum, tvättstuga och hygienutrymmen.

Timmervägen/Barkvägen består av lägenheter (1 - 3 rum och kök, med plats för 1-3 studenter/lägenhet, alla har eget rum), de flesta med balkong. I närområdet finns två mataffärer, kiosk/spelbutik, pizzeria, bibliotek mm. Gångavstånd till sjukhuset (1,5 km)

Räddningsskolan (används enbart tillfälligt) består av lägenheter (som delas av upp till 4 studenter/lägenhet) i Räddningsskolans regi. I närområdet finns två mataffärer, kiosk/spelbutik, pizzeria, bibliotek mm. Gångavstånd till sjukhuset (1,5 km)

Bra kommunikationer genom lokal kollektivtrafik i form av buss, liksom utmärkta gång- och cykelvägar till sjukhuset från båda boendena.

På sikt är vårt mål att ha ett gemensamt boende för alla våra läkarstudenter, arbete för det, pågår. Till våra studentboenden är det inte möjligt att ta med husdjur. 

Information om Rosenhaga

Karta studentingång Rosenhaga

Mer info om Räddningsskolan i Södra Ryd 

Info om Timmervägen/Barkvägen i Södra Ryd 

Karta Södra Ryd


Senast uppdaterad: 2022-12-14 13:46