Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gastroenterit

KOMMUNAL VÅRD. Här kan du läsa om vårdhygieniska rutiner och råd vid gastroenterit.

För loggbok under utbrottet. Observera! Loggboken behåller ni på enheten.

När utbrottet är över görs en sammanställning, och en slutrapport lämnas till Vårdhygien. Du fyller i den och skickar in den genom att trycka på knappen längst ned på sidan. För utbrott inom den kommunala vården ska slutrapporten även skrivas ut och skickas till repsektive MAS i din kommun.

 

Incidin används vid punkdesinfektion hos patient med diarré och/eller kräkning av okänd orsak. Incidin används också vid konstaterad virusgastroenterit/vinterkräksjuka eller infektion orsakad av Clostridioides difficile (tidigare Clostridium difficile). Incidin används tills patients diarré/kräkning upphört.

Läs mer om gastroenterit

Gastroenterit ger upphov till kräkningar och diarré, med plötslig debut, och är mycket smittsam. Smittvägarna är fekal-oral smitta eller stänk och droppar från kräkningar. Den vanligaste orsaken till gastroenterit är virusinfektion.


Senast uppdaterad: 2021-12-08 07:20