Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hygienombud

KOMMUNAL VÅRD. För att bedriva en säker vård är det viktigt att arbeta på ett infektionsförebyggande sätt och förhindra smittspridning inom vården. För att stärka detta arbete bör det finnas minst ett hygienombud på varje enhet inom vård och omsorg. På den här sidan finns bland annat information om grundkurs, arbetsbeskrivning och material som hygienombud kan använda sig av i sitt arbete.

Utbildnings- och informationsträffar - kommunal vård och omsorg

Hygienombudet är en nyckelperson och vårdhygiens förlängda arm i det praktiska omvårdnadsarbetet. Målet är att regelbundet hålla utbildningar för hygienombuden, både på grundnivå och fortsättningsutbildningar.

 

  • Vårdhygien erbjuder den 23 februari och 15 mars 2023 en grundutbildning för nya hygienombud inom kommunal vård och omsorg, Skaraborg. Utbildningen består av tre tillfällen. Det tredje tillfället är till hösten den 27 september 2023.
    Avbokning: Regionkalendern
    Fullbokad! 
  • Vårdhygien erbjuder den 3 maj och 10 maj 2023 en digital grundutbildning för nya hygienombud inom kommunal vård och omsorg, Skaraborg. Utbildningen består av tre tillfällen. Det tredje tillfället är till hösten den 11 oktober 2023.
    Avbokning: Regionkalendern
    Fullbokad!

 

 


Senast uppdaterad: 2021-04-23 11:01