Ungas delaktighet genom arrangörskap

Vi arbetar med att öka ungas delaktighet med arrangörskap som metod. Med arrangörskapet i fokus stärker man ungas möjligheter till att aktivt påverka och delta i kulturlivet.

Välkommen gå med i nätverket UDGA – Ung delaktighet genom arrangörskap

Inom nätverket ger vi workshops, kurser och erfarenhetsdelning. Vi vill med UDGA skapa intresse och möjliggöra för fler att jobba med ungt arrangörskap. Välkommen till nätverket som du på något sätt arbetar med unga inom offentlig sektor eller ideell kultursektor. 

Ambitionen är att man som vuxen ska bli bättre på att bemöta och ta tillvara på ungas engagemang - och på så sätt stärka ungas möjligheter att ta plats och utveckla kulturlivet.

Nätverket ses cirka fyra gånger per år och träffarna sker omväxlande fysiskt och digitalt.

Läs mer och anmäl dig här. 

Filmat samtal om ungas delaktighet

Vi är många verksamheter som eftersträvar ungas delaktighet. Runt om i landet genomförs olika utbildningar för unga inom ledarskap, projekt och arrangörskap. Är utbildningar en bra metod? Se ett intressant samtal mellan Ari Amin (regional verksamhetschef på Changers hub), Jörgen Ståhl (konsulent på ungdomssatsningen ”Fängelset”) och Maria Larsson (regional samordnare för KulturCrew Skåne).

Beställ miniboken Leas festival

Vill du inspirera ungdomar till att bli arrangörer? Beställ boken Leas festival! En sannsaga i serieform, om längtan efter att det ska hända något kul där en bor och att faktiskt kunna fixa det själv!

Ernesto Romero Escobar

Konsulent arrangörsutveckling

Telefonnummer