Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hjälpmedel och läkemedelsnära produkter

För produkter som är CE- märkta enligt det medicintekniska direktivet finns inom Västra Götalandsregionen olika avtal och överenskommelser som reglerar den gemensamma försörjningen.

Samarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel

Samarbetsavtalet gäller hjälpmedel för rörelsehinder, kommunikation och kognition samt antidecubitus. Avtalet är gemensamt med de 49 kommunerna i Västra Götaland.
Samarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel

Överenskommelse personligt förskrivna medicintekniska produkter inom Västra Götalandsregionen

Överenskommelsen omfattar medicintekniska produkter och konsumentprodukter, av Ledningsrådet medicintekniska produkter beslutade som förskrivningsbara. Överenskommelsen exkluderar hjälpmedel/medicintekniska produkter som ingår i samarbetsavtal mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna i länet.

Aktuella produktgrupper

Överenskommelse personligt förskrivna medicintekniska produkter inom Västra Götalandsregionen

Läkemedelsnära produkter (LMN)

I läkemedelsnära produkter ingår förbrukningsartiklar för diabetes, inkontinens blås- och tarmdysfunktion, nutrition och stomi.

Samarbete och styrning samt försörjning av läkemedelsnära produkter

Övriga medicintekniska produkter

Medicintekniska produkter som patienter har behov av i sin vardagsmiljö. Produkterna här ingår ännu inte i någon gemensam handbok eller försörjninglösning.

Förskrivning av oreglerade medicintekniska produkter


Senast uppdaterad: 2020-01-29 08:37