Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kunskapscentrum för sexuell hälsa

Kunskapscentrum för sexuell hälsa arbetar för allas rätt till bästa möjliga sexuella och reproduktiva hälsa på lika villkor – genom hela livet.

Den sexuella och den reproduktiva hälsan är viktiga delar av den allmänna hälsan. Därför behöver vi inom hälso- och sjukvården prata mer om sexualitet och göra det till en självklar del av vårt arbete. Som kunskapscentrum stöttar och samverkar vi med verksamheter i arbetet med SRHR*. Det gör vi genom verksamhetsutveckling, utbildning och forskning.

*SRHR står för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter och är en del av de mänskliga rättigheterna.

Aktuellt från KSH

Nytt avsnitt av podden Sex på arbetstid. För några år sedan ledde smittspårningar av klamydia till olika hem för vård och boende, så kallade HVB. Man upptäckte då att en liten grupp ungdomar stod för en stor del av all klamydia. Det handlade om unga med stor sexuell ohälsa men som vården inte riktigt uppmärksammat tidigare. Den här upptäckten la grunden till SEXIT.

Page list icon

I en osäker tid som denna finns det anledning att ta reda på hur grupper som redan är sårbara drabbas, när hälso- och sjukvården är mer otillgänglig än tidigare. En ny undersökning ska nu ta reda på hur den transspecifika vården påverkas

Person som sitter nedbäddad i soffa

I fasta relationer, där personer ändå träffas och är nära varandra, är det inga problem att ha sex även under covid-19-utbrottet. Men det finns andra säkra alternativ som fungerar för alla.

datormus

När en pandemi pågår, människor håller distans och vårdens drop-in-mottagningar håller stängt, vad händer då med de sexuellt överförbara infektionerna? KSH vill uppmana medarbetare inom vården att påminna patienter om att det går att både beställa provtagningskit och få hjälp med behandling online.

Senast uppdaterad: 2020-06-25 08:07