Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kunskapscentrum för sexuell hälsa

Kunskapscentrum för sexuell hälsa arbetar för allas rätt till bästa möjliga sexuella och reproduktiva hälsa på lika villkor – genom hela livet.

Den sexuella och den reproduktiva hälsan är viktiga delar av den allmänna hälsan. Därför behöver vi inom hälso- och sjukvården prata mer om sexualitet och göra det till en självklar del av vårt arbete. Som kunskapscentrum stöttar och samverkar vi med verksamheter i arbetet med SRHR*. Det gör vi genom verksamhetsutveckling, utbildning och forskning.

*SRHR står för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter och är en del av de mänskliga rättigheterna.

Aktuellt från KSH

Förklaring av SRHR med små gubbar

Nu finns årets första nummer av SRHR-nytt ute. Temat är barns sexualitet, och vi intervjuar bland annat Frida Särén, utvecklingsledare på Kunskapscentrum för sexuell hälsa, om hur vi kan prata med barn om sexualitet på ett bra sätt.

pennor i olika färger

På grund av covid-19-situationen ställer Kunskapscentrum för sexuell hälsa in alla utbildningar som innebär fysiska träffar under april och maj.

svart-vit bild på kvinnas huvud bakifrån

Kvinnor och barn som lever med våld är extra utsatta i krissituationer och riskerar därför att fara särskilt illa under covid-19-pandemin. Hos VKV finns material att ladda ner, som synliggör att vi inom hälso- och sjukvården har kunskap om våld.

Logga för podcasten Sex på arbetstid

Nytt poddavsnitt: Har du någon gång blivit filmad mot din vilja? Har någon rört dig på ett sätt som inte känns bra? Har du blivit lurad av någon på nätet?

Senast uppdaterad: 2020-03-06 14:48