Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

MittVaccin

Aktuellt

MittVaccin har öppnat för användare inom sjukhusförvaltningarna.

Inför vaccination måste ni registrera aktuella vaccinsaldo och batchnummer för er mottagning/avdelning i MittVaccin. Följ manualen Lägg till vacciner och saldo av läkemedelsansvarig sjuksköterska eller farmaceut.pdf

Svevac försätts i läsläge den 16 maj. Från och med den 17 maj ska användare inom sjukhusförvaltningar endast registrera vaccinationer i MittVaccin.

Privata vårdgivare kommer att få tillgång till MittVaccin successivt i samråd med projektet under maj månad och fortsätter registrera i Svevac tills ny information kommer från projektet.

Support och Behörigheter

För inledande support vid införandet under vecka 19-20 går det bra att mejla till: ordinationforskrivning@vgregion.se

Support och användarstöd har även en ökad bemanning från starten 10 maj för att bistå användare med bästa support. Anmäl ditt ärende.

VGR:s behörighetstilldelning sker Regionalt via https://beh.vgregion.se/

Privat vårdgivare med vårdavtal kommer själva att ge behörighet till sina användare.

Nästa utbildningstillfälle är 15 maj. Ett tidigare utbildningstillfälle finns även inspelat och går att se i efterhand Utbildningar

MittVaccin är ett journalsystem som används för att hantera och registrera vaccinationer. Journalsystemet MittVaccin ska användas av sjukhusförvaltningarna inom VGR samt de privata vårdgivare som har vårdavtal med VGR och idag registrerar vaccinationer i Svevac. Användare av journalsystem AsynjaVisph fortsätter registrera vaccinationer som tidigare i AsynjaVisph vaccinationsmodul.

Kontakt vid frågor

Senast uppdaterad: 2023-05-11 11:11