Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Färsfyllda paprikor

Färsfyllda paprikor

Färsfyllda paprikor

4 portioner

  • 4 portioner matvete
  • 4 paprikor i valfri färg
  • 1 msk rapsolja
  • 300 gram valfri färs
  • 1 förpackning valfria bönor, exempelvis vita, eller svarta, á 230 g
  • 1 förpackning krossade tomater
  • Svartpeppar
  • ½ -1 tsk salt med jod
  • Smaksätt gärna med paprikapulver, chilipulver eller valfria örtkryddor
  • ½ liten vitkål/spetskål, cirka 400 g
  • 2-3 morötter
  • 2-3 salladslökar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk rapsolja

Gör så här: Sätt ugnen på 200° C. Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Skölj paprikorna och skär av ett lock på dem (spara locket). Kärna ur paprikorna. Ställ paprikorna i en ugnsform. Fräs färsen i olja. Tillsätt bönor, krossade tomater och kryddor. Koka ihop i cirka 10-15 minuter. Rör ner den kokta matveten i köttfärsröran (eller servera det separat
om det föredras). Fyll paprikorna med färsröran och lägg på locket. Tillaga i ugn cirka 20-30 minuter tills paprikorna mjuknat.

Skala morötterna och riv dem grovt. Strimla kålen fint och skiva salladslöken tunt. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt olja och vinäger. Blanda runt och smaka eventuellt av med lite salt och peppar.

Servera paprikorna tillsammans med kålsalladen.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 16:07