Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fortbildning om den äldre patienten

Geriatriskt intresserade allmänläkare inbjudes att delta i RFRs fortbildning för geriatriker i regionen.

3-4 eftermiddagar per termin anordnas vidareutbildning för regionens geriatriker av Katarina Wilhelmsson, Regional studierektor för specialistläkare i geriatrik. Föreläsningarna sker oftast torsdagseftermiddagar och föregås av lunch. Ämnet för eftermiddagen kan vara allt som är av intresse för geriatriker och andra specialister som handlägger sköra äldre patienter. 
Intresserade allmänläkare är mycket välkomna.

Kommande utbildningar 2023:
7 september: Kloka kliniska val, Hálfdán Pétursson
28 september: Sömnapné, Ludger Grote samt efter fikat information om Geriatriskt utvecklingscentrum och Samordningsråd geriatrik mm med Lena Holmquist Henrikson samt en gemensam diskussion kring utvecklingen av geriatrik i vg-region.
30 november: Hjärtsjukdom hos äldre med Annica Ravn-Fischer

 

Har ni intresse av att få information om föreläsningarna, så skicka ett mail till katarina.wilhelmson@gu.se, så sätter hon upp er på sändlista.

Kostnad för deltagande är 1000kr/person och tillfälle, vilket debiteras arbetsgivaren. Vid platsbrist, prioriteras geriatriker.

 

Kontaktuppgifter:
Katarina Wilhelmson
Regional studierektor för specialistläkare i geriatrik
Universitetssjukhusöverläkare, docent
Geriatrik Sahlgrenska och AgeCap, Inst för neurovetenskap och fysiologi
Tel 0704 54 10 62
katarina.wilhelmson@gu.se

Senast uppdaterad: 2023-05-31 20:08