Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19

Simulatorcentrum erbjuder flera utbildningar i samband med covid-19 epidemin. Vi anpassar och utvecklar nya utbildningar efter behov. Simulatorcentrum är till för hela VGR och finns på Sahlgrenska Universitetssjukhuset Östra och Mölndals sjukhus.

Pump

Covid-IVA

Introduktion och utbildning av personal som inte tidigare har jobbat inom intensivvården, t.ex. sjuksköterskor och undersköterskor från operation, anestesi och vårdavdelningar (på SU kallade intensivvårdsassistenter) och AT-läkare och legitimerade läkare (på SU kallade förstärkningsläkare). Även reaktivering av personal som tidigare har jobbat inom intensivvården.

Spruta

Covid-IMA och Covid-avdelning

Ökad färdighet och trygghet för sjuksköterskor och undersköterskor som skall arbeta på en Covid-avdelning Ökad patientsäkerhet och minskat behov av handledning i verksamheten i samband med introduktion av nya medarbetare på Covid-avdelning

Utbildningar för nyanställda medarbetare

För nyanställda sjukvårdsbiträden samt undersköterska, skötare och barnsköterska finns utbildningar för att introducera och snabbt få in dem i arbetet. För de som ska arbeta i sommar finns två utbildningsstarter för respektive yrkesroll.

Smittskydd

Utbildning och träning för icke klinisk personal (hantverkare, medicinsk tekniker m.m.) och för instruktörer som ska lära ut användandet av skyddsmask 90

Senast uppdaterad: 2021-09-08 13:46